Bob Widlar idejében - mielőtt (újra)feltalálta volna az ipart, az Analóg Áramkörök szakág az lényegében egyenlő volt a II. VH. "számítógépeinek" kezdetleges műveleti erősítőinek tudományával?
Professzor a 400 fős előadóteremben:
- Uraim, Önök sikerrel felvételt nyertek az MIT-ra. Bár úgy érzik, nem volt könnyű, szenvedni csak ez után fognak. Hajnalig fognak matematikai, fizikai és anyagismereti képleteket magolni szórt lámpafényben, és ezek közül is 10-ből 1 ember fog bentmaradni. Tanuljanak, tanuljanak és tanuljanak!
Most pedig megkezdeném az első Analóg Áramkörök kurzust.
A lázongó vérű deák Bob Widlar közbeszól:
- Tehát a Műveleti Erősítőkről fog beszélni.
A professzor felcsattan:
Magának KUSS, diák! Lapos a pofája! Egyébként is, ön még semmit nem tett hozzá az iparághoz, hogy ez változzon.
Ez nem kérdés, hanem egy önfényezés, hogy milyen kis művelt a kérdező.
A kérdés nem tartalmaz kérdést. Jelentve.
Ne privátozz, nem válaszolok.
Nem tettél fel kérdést, hanem beömlesztettél egy irreleváns betűhalmazt.
Mások is így gondolják, csak nekik még egy kétsoros válasznyi időt sem értél...
Rendben, ha ennyire ITT akarsz - nyilvánosan - balhézni, akkor megkérdezem itt:
Neked VALÓJÁBAN mi a bajod?!
Se barátod, se más emberi kapcsolatod, az életedet egy sz@r melodrámának érzed, és legfőképpen a munkádat, szakmai dolgaidat SZ@RBA SE veszik?!
Jelenleg azt látom, hogy böngészted a kérdéseket, hátha mielőbb találsz egyet, aminek valamelyik részébe ilyen okádék agresszivitással személyeskedve beleköthetsz, legalább a kérdező se kap választ, majd a kérdés stílusának ürügyén (amivel egyébként csak valamelyest humorizálni próbáltam, lévén legalább én nem vagyok ilyen mélységesen besavanyodott, kifacsart lelkület, mint amilyenről itt írásban Te tanúskodsz) elkezdted levezetni azt a tömény frusztrációt, aminek igazából ki tudja, hogy mi az eredete, max. tippelni lehet ez ügyben.
='(
"Mások is így gondolják, csak nekik még egy kétsoros válasznyi időt sem értél"
Kik azok a mások?
KIKRE tudsz KONKRÉTAN hivatkozni?!
"nem tartalmaz kérdést. Jelentve"
Jelenleg bő egy nap eltelt.
Tehát:
Milyen fájdalmadat, dühödet akarod >rajtam< levezetni, rajtam, akinek annyira nincs köze a Téged ért sérelmekhez, hogy jelenleg azt se tudom konkrétan, hogy ki vagy?!
Csak azért írok, hogy jelezzem, el sem olvastam az újabb betűhányást.
A többiek még erre sem méltattak. Még egy kis vergődés, vonaglás, kínlódás, görcsölés?
Az analóg áramköröknek nagyon kicsi része csak a műveleti erősítők. RC, LC, LR körök, Közös katódos, közös anódos kapcsolások, oszcillátorok, RF, HF erősítők, oszcillátorok. A műveleti erősítők csak a téma nagyon kicsi része csak a műveleti erősítő.
Elé megyek a következő kérdésnek:
Az analóg számítógépek nem csak (talán nem is általánosan) elektronikusan működtek. A leggyakoribb a logarléc volt, ami mechanikus. Voltak nonogrammok, amik papírra rajzolt függvénygörbék voltak. Ebből voltak könyvbe kötöttek és hatalmas falra kiszerkesztettek.
Voltak komplikált mechanikus megoldások, sőt akár hidraulikus megoldások is.
Pár éve még láttam katalógusban olyan műveleti erősítős számítógépet, amit digitális számítógéppel lehetett paraméterezni (ellenállásokat, kapacitásokat kötni az áramkörbe.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!