Hogyan kéne használnom a vezetékdetektort?
Mert az eredmény amit szolgáltatnak nem 100%-os.
Meglehetősen esetleges.
Kell egy kis gyakorlat (tapasztalat) a hatékony használatukhoz.
Épp ezt olvasom egy villanyszerelők közti beszélgetésben:
100alatt sem kapsz normálisat! Nem hogy 10alatt. Akkor inkább bérelj egy jobb bosch falradart, többet érsz vele.
Én az első keresőt 1981-ben vettem, ronda szögletes műanyagdobozban volt, egy LED jelzett, ha jelzett, félhavi fizetésembe került, esküszöm pont ugyanazon problémái voltak, mint ennek a Truvájnak a használati utasításában olvasható:
A környezeti befolyások, például a levegő nedvességtartalma, vagy más villamos berendezések közelsége, negatív hatással lehetnek a mérőműszer pontosságára. A falak állapota és típusa (például nedvesség, fémtartalmú építőanyagok, vezetőképes tapéták, hangszigetelő anyagok, csempék) valamint a tárgyak száma, fajtája, méretei és helyzete meghamisíthatják a mérési eredményeket. Többek között az építőanyagoknak (mindenek előtt
gipsz, tapéták) a levegő magasabb nedvességtartalma által kiváltott
nedves volta is pontatlanságokhoz vezethet.
Ezek a befolyások azt is eredményezhetik, hogy a jelzőlámpa zöld színben
világít, pedig van egy tárgy az érzékelő tartományban, vagy hogy a
jelzőlámpa piros színben világít, pedig nincs semmilyen tárgy sem az
érzékelő tartományban.
Ügyeljen a mérés során a kielégítő földelésre. Nem kielégítő földelés
esetén (például egy szigetelőanyagból készült cipő esetén, vagy ha
a kezelő egy létrán áll) a feszültség alatt álló vezetékeket nem lehet
megtalálni.
És még az is befolyásolta, hogy nullázott vagy védőföldeléses hálózaton akartam használni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!