Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Mikor lesz készpénz mentes...

Mikor lesz készpénz mentes világ? Jó lenne?

Figyelt kérdés
2021. febr. 4. 20:56
 1/5 anonim ***** válasza:
53%
Nem.
2021. febr. 4. 21:00
 2/5 anonim ***** válasza:
30%

Nem tudom megmondani az idejét mikor nyúltam készpénzhez...

Talán tavaly nyáron egy kis falusi kocsmában vettem kólát bicajtúrán - ott nem volt terminál.

Nekem tetszik a kp mentesség. nem nyihog az unott pofájú tinilány dikámunkás pénztáros, hogy jaaaj 20-asból nemtok visszaadni. Amikor visszaad akkor meg nem kell a mások által a zsebjükben - a nem szervük mellett - tartott pénzhez nyúlnom.

2021. febr. 4. 21:00
 3/5 A kérdező kommentje:

Igen egyetértek énis imádom,mert nincs vissza járó nem kell számolgatni nem húza 5 kilo apro a zsebem sokkal biztonságosabb,mert nem lehet elhagyni a pénzt véletlen ki rántásal a zseből.

Már utálok is kp val fizetni el rakni a vissza járót sok kis vas darab formájában olyan elavult

2021. febr. 4. 21:30
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Amikor majd bankok nem fogják agyonterhelni a résztvevőket a tranzakciós díjakkal, a számlavezetési díjjal, a kártyakibocsátás díjával, a terminálok jutalékaival, meg gyakorlatilag bármilyen elektronikus pénzforgalmi eseményre pakolt díjakkal (az adóhivatallal és az állammal karöltve). Amíg a készpénz, mint közvetlen díjaktól mentes fizetőeszköz használata olcsóbb mindkét félnek (az államnak meg ugye drágább), addig nem is lesz kiszorítva a készpénz használata. Engem nagyon sok helyen kértek már, hogy készpénzzel fizessek, mert a sok kis összegű vásárlás esetén "többe kerül a leves mint a hús". Ráadásul még és is kapok ugye valamennyi terhelést, amiért használom a pénzem...

Először is az államnak kell ösztönöznie az embereket, hogy minél nagyobb mértékben használják a készpénzmentes fizetési lehetőségeket. Persze ehhez kell az államban való bizalom is. Ha az állam mondjuk a lecsökkent készpénzforgalmon való nyereségét az állam kezdetben a bankok támogatásra fordítaná (ha már azok telhetetlenek), akkor rá lehetne őket venni, hogy így a banki költségeket ne a kereskedőkre és a vásárlókra terheljék, hanem azoknak a díjait az állam kifizeti. Ekkor gyakorlatilag "ingyenes" lenne a bankolás, szélesebb körben terjedne el az online/kártyás fizetés, és nagy mértékben csökkenne a készpénzállomány. Hosszú távon szerintem ezzel az állam is jól járna az állam, hiszen ezzel több pénznél marad még akkor is, ha a banki költségeket egy ideig, vagy csak bizonyos mértékben állja az emberek helyett.

2021. márc. 5. 21:27
 5/5 anonim válasza:
Ha így marad minden mint most, talán soha. Eggyet értek az előttem hozzászólóval, fizetsz a számlavezetésért, kártyádért, utalásért, az üzletek a terminálért, tranzakciós díjat fizetnek, bankközi jutalék, banki jutalék. Ezek mind hó végén nagy költségek és beleépítik az árakba, tehát a végén a vásárló fizeti meg. Ezzel szemben a kp-val nincs ilyen kiadás, max az államnak mert ők gyártják. Persze a mi adónkból. Ha lecsökkentenék, vagy törölnék ezeket a díjakat talán. Addig biztosan nem.
2021. szept. 28. 00:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!