Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Beléptető kártyarendszer...

Beléptető kártyarendszer munkában mennyi időre jegyzi meg az adatokat?

Figyelt kérdés
Értem ez alatt, több évre pl. Visszalehet keresni mikoŕ léptem be-ki ? Sorszámmal ellátott egyszerű fehér kártya, ha ez számít valamit.

#kártya #munka #beléptető kártya
2021. febr. 4. 07:28
 1/8 anonim ***** válasza:
54%

korlátlan ideig

jellemzően felhőben tárolják az adatokat, de szerintem ezekről csinálnak egyéb mentést is, hogy vitás esetekben védve legyenek

2021. febr. 4. 07:41
 2/8 anonim ***** válasza:
65%
Egybolyannrecord mégbegy kilbájt sincs, manapság, mikor egy sd kártya is 64-128gb, nem beszélve más tárolási formákról, nincs értelme törölgetni adatot. Szóval igen, évekig ott lesz az.
2021. febr. 4. 07:58
 3/8 anonim ***** válasza:
64%
Ameddig a cégnél dolgozol, addig egészen biztosan meglesz. De ameddig a NAV pl. a bérszámfejtési adatok megőrzésére kötelezi a cégeket, annyi ideig biztos meglesz még a kilépésed után is, mert valamivel alá kell támasztani a bérszámfejtést.
2021. febr. 4. 08:15
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
1: Pont nem felhőben tárolják az adatokat. A rekord méret (és nálunk elég sok "felesleges" adat tárolva volt, amit mi telepítettünk rendszernél, azóta már más területtel foglalkozom, másik munkahelyen vagyok, ezért múltidő) ahogy írta a 2. jóval 1kbyte alatt van (konkrétan 300 byte volt egy TXT fájlban /nem az adattárolás hatékonysága, hanem a gyorsasága volt a cél/). Úgy volt a rendszer összerakva, hogy az egy évnél régebbi adatokat zippelte automatikusan havonta, és így minden archivált hónap 1 fájl lett. Ez egy elég nagy telephelyen üzemelő rendszer napi 30 000 áthaladással, ez napi kb. 10Mbyte adat, évente nincs 4Gbyte. Még ha nem tömörítjük akkor is egy /tükrözött/ 500GB-os merevlemezre több mint 100 év elfér. Felesleges (és adatvédelmileg is kérdéses a felhőben tárolás, főleg mert ez egy totál zárt rendszerben üzemelő rendszer, a kezelő számítógépnek nincs internet kapcsolata, de a belső hálózattal sincs összekötve /és ez több mint 10 éve üzemel hibátlanul/).
2021. febr. 4. 08:20
 5/8 anonim ***** válasza:
Még ki nem törlik .
2021. febr. 4. 08:36
 6/8 anonim ***** válasza:

Erre nincsenek általános szabályok.

Mondjuk a GDPR elméletileg ad némi korlátot ennek, semmit nem szabad tovább tárolni, mint amit az adatgyűjtés célja indokol, de tudjuk, hogy ezt a legtöbben nem szokták komolyan venni. Nálunk ez 2 hónap, utána törlődnek a bejegyzések.

2021. febr. 4. 08:41
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm :)
2021. febr. 4. 08:43
 8/8 Szirty ***** válasza:

"Visszalehet keresni mikoŕ léptem be-ki ?"

Azt nem.

Csak azt lehet visszakeresni hogy a kártyádat mikor olvasta le a leolvasó be vagy kifele menet.

2021. febr. 4. 10:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!