Milyen hátránya van a szimulált szinuszhullámnak? Szünetmentes tápegység vennék.
Annyi a lényeg,hogy semmilyen induktív fogyasztóhoz nem ajánlott.
Csak kapacitív,cagy rezisztívhez jó.
Nem jó ( induktív): Hűtő,villanymotor,transzformátorok
Jó (kapacitív) :
Kapcsolóüzemü tápegységek,led tápegység,számítógép,új tv-k,led lámpák
Jó (rezisztív)
vasaló,sparhelt,hősugárzó,hajsütő
Ésatöbbi..
WÁOOO köszönöm ezeket a tartalmas válaszokat!
Egy Corsair rm550x 2018 gold tápegységhez használnám. Azt olvastam hogy aktiv pfc-s tápegységek nem szeretik és ezt nem értettem igazán, de egy hasonlóan tartalmas választ erre is elfogadnék, sőt szívesen olvasnék a témában ha tudnátok forrást küldeni.
Nekem 450-es corsair van.
Az a helyzet,hogy a táp gyártójának az adatlapján kellene utánnajárni,mert valamelyik táp elmegy vele,valamelyik el sem indul,valamelyik meg tönkremegy tőlle.
Megzavarja azt az elektronikát a tápban ami arra figyelne,hogy csak akkor terhelje a hálózatot,ha az éppen a szinuszhullám csúcsán van.
Nem megy tőle tönkre semmi kedves 4-es!
Némelyik tápnak az aktív PFC-je megültette régebben az APC BACK típusait. Például Bizonyos chieftech tápok, de gyakorlatilag csak annyi történt hogy a táp indulásakor a szünetmentes kiállt túlterhelés hibára.
Nekem is furcsának tünt,hogy sokan írták más fórumon,hogy tönkremegy a pc táp.
Én sem hinném el,saját magam ki is próbálnám,az én káromra esetleg,viszont másnak nem szeretnék kárt okozni,ha mégsem klaffol valami...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!