Miért van a mutatós karórákon az óra körül egy külső, tekerhető rész?
2010. aug. 15. 09:09
2/7 anonim válasza:
szerintem nem arra gondolt,mert akkor elég hülye kérdés lenne:D hanem a fekete keretre,ami tekerhető..nekem is volt ilyen órám,hogy azt lehetett tekerni,de nemtudom miért:D nemis érdekelt nagyon
3/7 A kérdező kommentje:
igen arra gondoltam, de egyébként most vettem észre, hogy az nem is tekerhető :D viszont ez már igen : [link]
2010. aug. 15. 10:28
4/7 anonim válasza:
mondjuk most az jutott eszembe,hogy amikor én kérdzetem ezt ismerőseimtől,hogy mire jó,akkor azt mdonták,hogy szerintük ezzel odatudod tekerni a kereten lévő 0-t,ahonnan vmit mérni akarsz...nemtudom érted-e:D szóval elméslz futni,odatekered,amikor kezdesz,és mikor végzel,akkor letudod olvasni könnyen,hány percet futottál
6/7 A kérdező kommentje:
Aha értem, köszi :) Akkor amolyan stopper-féle, inkább időmérő dolog ez. :)
2010. aug. 15. 13:16
7/7 anonim válasza:
Búvár lünettának hívják, eredetileg arra találták ki, hogy amikor merülsz, ráhúzod a nullát a mutatóra és tudod, hogy mennyi időt voltál lent a víz alatt. Mivel csak egy irányba tekerhető, ezért nincs az a veszély, hogy véletlenül elállítod vagy leállítod a mérést merülés közben, legfeljebb azt fogod hinni, hogy már régebb óta vagy lent, mint valójában. Ez még mindig jobb, mintha elszámolod és elfogy az oxigén...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!