Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Hogyan tudom az IP kamerát...

Hogyan tudom az IP kamerát otthoni hálózaton levő routerek között megosztani?

Figyelt kérdés
Adott egy kábelmodem amin keresztül jön a net. Ehhez 2 külön TP Link router van csatlakoztatva adatkábelen keresztül. Az egyikbe van bekötve az IP kamera, viszont én azt szeretném ha a másik routeren keresztül is tudnék csatlakozni direkt a kamerához. Porttovábbítással próbálkoztam de nem megy :( Azon a routeren amelyikhez a kamera is csatlakoztatva van, probléma nélkül tudok csatlakozni a kamerához, csak a másik router nem látja... Egy kis gyorstalpaló kellene szakiktól... :)

2021. jan. 16. 14:38
 1/6 anonim ***** válasza:
És miért kellene a másiknak is látnia ?
2021. jan. 16. 16:22
 2/6 anonim ***** válasza:
Miért is van 2 router csatlakoztatva? Nekem is volt ilyen felállás, volt mindkét routeren IP kamera, de kicsit macerásabb volt a második routeren lévő kamerákat kiforgatni. Most a másik router amin 2 kamera van extenderként van konfigurálva. Majd átgondolom hogy is volt pontosan megcsinálva, mert már nem teljesen emlékszem. Az biztos hogy mivel egyik router a másik után van, a második átjárója az első lesz, és forwardolni is így kell.
2021. jan. 16. 16:27
 3/6 anonim ***** válasza:

Gondolom mindkét router a wan porton csatlakozik. A kérdés hogy a szolgáltatói modem router is egyben vagy nem, illetve van-e használva a router funkciója.

Egyébként feltételezve hogy a szolgáltatói modem router is, a következőket kell csinálni:

DHCP tartományból kiveszel pár ip címet (pl 192.168.1.10-192.168.1.254)

Ezután a két routernek állítasz be fix ip-t mac cím alapján

A Tp-link routereken (mielőtt csatlakoztatnád a modemhez) -kikapcsolod a DHCP-t

-Lan menüpontban beállítod a modemben lefoglalt IP-t

-nyomsz egy reboot-ot

-összekötöd a kábelmodemmel a LAN porton keresztül

Ha mindent jól csináltál, akkor bármelyik eszközre csatlakozva el kell érned a kamerákat, és az admin felületét is a három eszköznek.

2021. jan. 17. 07:25
 4/6 A kérdező kommentje:

3-as, köszönöm! Ezen már el tudok indulni :) Mindenképp megpróbálom!

2-es, lehet hogy nem túl érthetően írtam le a felállást, elnézést.

Tehát a szolgáltatói modem is egyben egy router. Ahhoz van kábellel csatlakoztatva külön az egyik TP link router és külön a másik (2 külön porton). Az egyik TP link routerhez csatlakozik a kamera, az okés. De a másikkal is szeretném elérni. Az egésznek az lenne a lényege, hogy a hátsó épületben levő routeren keresztül is meg tudjam nézni a kameraképet pl egy IP cam wiever-rel. Felraktam a gépre de nem talál kamerát a hálózaton. Az első épületben levő számítógépen (ami ugye a másik routerhez csatlakozik - amin a kamera is van) ez probléma nélkül sikerült.

2021. jan. 17. 09:12
 5/6 anonim ***** válasza:
Nem igazán értem nekem is vannak kameráim rögzítővel valamint sima wifis ptz kamera ami nem csatlakozik a rögzítőhöz. Egy router van és minden kamerát elérek a saját applikációján keresztül telefonon vagy bár milyen eszközön.
2021. jan. 17. 10:17
 6/6 A kérdező kommentje:

Kedves 5-ös, elmagyarázom... Az otthonunk egy elég nagy telken van, több épülettel (ház, műhely, terasz, stb...), ezért sajnos nem elég egyetlen router... Konkrétan a műhelyből szeretném elérni a bejáratnál levő kamerát, hogy ha csengetnek ne szaladozzak fel azért mert pl az asszonyhoz jött a barátnője vagy a szomszéd gyerekek jöttek bandázni az enyéimhez.

Bízom benne, hogy ez elég kimerítő válasz volt a "miért"-re :)

Nos, lényeg az, hogy mindkét routerről el tudom érni a modemet, de egyik routerről a másikat nem... :/

2021. jan. 17. 19:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!