Hogyan tudom az IP kamerát otthoni hálózaton levő routerek között megosztani?
Gondolom mindkét router a wan porton csatlakozik. A kérdés hogy a szolgáltatói modem router is egyben vagy nem, illetve van-e használva a router funkciója.
Egyébként feltételezve hogy a szolgáltatói modem router is, a következőket kell csinálni:
DHCP tartományból kiveszel pár ip címet (pl 192.168.1.10-192.168.1.254)
Ezután a két routernek állítasz be fix ip-t mac cím alapján
A Tp-link routereken (mielőtt csatlakoztatnád a modemhez) -kikapcsolod a DHCP-t
-Lan menüpontban beállítod a modemben lefoglalt IP-t
-nyomsz egy reboot-ot
-összekötöd a kábelmodemmel a LAN porton keresztül
Ha mindent jól csináltál, akkor bármelyik eszközre csatlakozva el kell érned a kamerákat, és az admin felületét is a három eszköznek.
3-as, köszönöm! Ezen már el tudok indulni :) Mindenképp megpróbálom!
2-es, lehet hogy nem túl érthetően írtam le a felállást, elnézést.
Tehát a szolgáltatói modem is egyben egy router. Ahhoz van kábellel csatlakoztatva külön az egyik TP link router és külön a másik (2 külön porton). Az egyik TP link routerhez csatlakozik a kamera, az okés. De a másikkal is szeretném elérni. Az egésznek az lenne a lényege, hogy a hátsó épületben levő routeren keresztül is meg tudjam nézni a kameraképet pl egy IP cam wiever-rel. Felraktam a gépre de nem talál kamerát a hálózaton. Az első épületben levő számítógépen (ami ugye a másik routerhez csatlakozik - amin a kamera is van) ez probléma nélkül sikerült.
Kedves 5-ös, elmagyarázom... Az otthonunk egy elég nagy telken van, több épülettel (ház, műhely, terasz, stb...), ezért sajnos nem elég egyetlen router... Konkrétan a műhelyből szeretném elérni a bejáratnál levő kamerát, hogy ha csengetnek ne szaladozzak fel azért mert pl az asszonyhoz jött a barátnője vagy a szomszéd gyerekek jöttek bandázni az enyéimhez.
Bízom benne, hogy ez elég kimerítő válasz volt a "miért"-re :)
Nos, lényeg az, hogy mindkét routerről el tudom érni a modemet, de egyik routerről a másikat nem... :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!