Nincsen éjszakai áram nálam mert az elmü-émász sok pénzt akar kérni érte átver stb. és a villanybojlerem 2000w menyi áramot fogyaszt 1 nap 24órában ki tudja ?
Utolsó, mérőszekrényt kb 20 éve nem lehet asztalossal csináltatni, mivel standard műanyag dobozba kell rakni.
Mi a fæsz az a kapcsolt feszültség? Kapcsolt fázis van, de az se a vezérelt áram szolgáltatás
A vezérelt áram (B tarifa) és a mérőóra 32 A-ig ingyen van, a költség a mérőhely kialakítás, ami 80-100k
Nálam a bejővö szolgáltatói plonbált kismegszakítő bekötése, csatlakozása lett hibás egy klíma felszerelését követően.
Telefonon hívtam egy villanyszerelőt ez ügyben, azzal kezdte:
Régi ház? mondom igen.
Azt mondta akkor le kell cserélni az óraszekrényt, ahol maga a szekrény és talán a benne lévő néhány automata (ezt én gondolom) 160e..
Nem járt kint, munkadíjról nem is volt még szó, hiszen az változó lehet.
Azért felhívtam az ELMÜt, mondtam a panaszom, kijöttek és díjmentesen kicserélték a kismegszakítót, az amúgy nem volt rossz, de 25 éves.
Korrektül azt is mondták, ha nem szolgáltatói a hiba, akkor a kiszállás 6800Ft. Mondtam, jöjjenek.. (160e + ?)
Elfáradtak a bekötések..
Kérdezőnk sokallja az ELMÜ árat, de kérdésre se mondta az árat, ami minden bizonnyal a szerelő által kért ár, melyben benne van egy kpl. óraszekrény kiépítés, a külön "éjszakai" órahely és a hozzá tartozó külön mért mérőhely vezetékezése.
Hát így...
Én arra írtam konkrét összegeket, mennyit kér az ELMÜ egy kiszállásért és mennyit kér egy szerelő (látatlanban)egy mérőhely kialakításáért.
Mert szvsz. ezt a kettőt keveri ELMÜ lehúzás alatt kérdezőnk.
De Ő néma levente..
Nagyon szépen köszönöm az értékes válaszokat :)
Családi házban élek 93-ban építettem akkoriban ki lett építve a villanyhálózat minden az éjszakai áramhoz is de a villanybojlerem még nem volt bekötve így óra sem volt hozzá .Közben megszünt a gáz ellátás 8-éve nincsen és arra a mérőhelyre nem hajlandó az émász bekötni a z órát kötelezne arra engem hogy tegyem ki a kapumhoz ami teljes átalakítás volna sok engedéllyel stb. 800 eft..az nagyon sok pénz ezért próbálok valamit kitalálni valami megoldás kell ezt keresem ? Ha van ötlet valakinek írja meg olvasom és írok választ is köszi szépen :)
Vedd észre, Te az ÉMÁSZ-t szidod átverőként, holott a 800e Forinthoz neki semmi köze, nem ő ver át, nem ő teszi zsebre, ennyiben hatalmas csúsztatás az állításod.
Az ELMÜ-ÉMÁSZ csak az érvényben lévő szabványok (ami az óraszekrény és a vezetékezés kialakítására vonatkozik) szerint kialakított rendszerre csatlakozhat.
Ennyi..
Amit sokallhatsz, az a szerelő által kért átépítési összeg.
Őt szidhatod, bár nem tudom mi az elvégzendő munka.
Keress másikat is, olyat, aki nem kér olyan sokat.
Bármelyik ELMÜ engedélyes szerelő is csinálja, ő garantálja, hogy megfelel az előírásoknak.
Ezt nem igatán kerülheted meg....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!