Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Nincsen éjszakai áram nálam...

Jsebak kérdése:

Nincsen éjszakai áram nálam mert az elmü-émász sok pénzt akar kérni érte átver stb. és a villanybojlerem 2000w menyi áramot fogyaszt 1 nap 24órában ki tudja ?

Figyelt kérdés

#Villanybojler betét
2021. jan. 14. 12:23
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:

Utolsó, mérőszekrényt kb 20 éve nem lehet asztalossal csináltatni, mivel standard műanyag dobozba kell rakni.

Mi a fæsz az a kapcsolt feszültség? Kapcsolt fázis van, de az se a vezérelt áram szolgáltatás

A vezérelt áram (B tarifa) és a mérőóra 32 A-ig ingyen van, a költség a mérőhely kialakítás, ami 80-100k

2021. jan. 16. 09:06
 12/28 anonim ***** válasza:

Nálam a bejővö szolgáltatói plonbált kismegszakítő bekötése, csatlakozása lett hibás egy klíma felszerelését követően.

Telefonon hívtam egy villanyszerelőt ez ügyben, azzal kezdte:

Régi ház? mondom igen.

Azt mondta akkor le kell cserélni az óraszekrényt, ahol maga a szekrény és talán a benne lévő néhány automata (ezt én gondolom) 160e..

Nem járt kint, munkadíjról nem is volt még szó, hiszen az változó lehet.

Azért felhívtam az ELMÜt, mondtam a panaszom, kijöttek és díjmentesen kicserélték a kismegszakítót, az amúgy nem volt rossz, de 25 éves.

Korrektül azt is mondták, ha nem szolgáltatói a hiba, akkor a kiszállás 6800Ft. Mondtam, jöjjenek.. (160e + ?)

Elfáradtak a bekötések..

2021. jan. 17. 10:33
 13/28 anonim ***** válasza:
Jó sztori, de hol kapcsolódik a kérdés témájához?
2021. jan. 17. 10:35
 14/28 anonim ***** válasza:

Kérdezőnk sokallja az ELMÜ árat, de kérdésre se mondta az árat, ami minden bizonnyal a szerelő által kért ár, melyben benne van egy kpl. óraszekrény kiépítés, a külön "éjszakai" órahely és a hozzá tartozó külön mért mérőhely vezetékezése.

Hát így...

2021. jan. 17. 14:36
 15/28 anonim ***** válasza:
Azt értem, amit most írsz, és annak valóban van köze a kérdéshez, de akkor már bővült a dolog, mert előző szólásodnak a kapcsolatát nemcsak a kérdéshez nem értem, hanem most már ehhez sem. :D Hát egy hibacímes történetről mesélsz, a kérdés meg a bővítésről szól...
2021. jan. 17. 14:52
 16/28 anonim ***** válasza:

Én arra írtam konkrét összegeket, mennyit kér az ELMÜ egy kiszállásért és mennyit kér egy szerelő (látatlanban)egy mérőhely kialakításáért.

Mert szvsz. ezt a kettőt keveri ELMÜ lehúzás alatt kérdezőnk.

De Ő néma levente..

2021. jan. 17. 17:57
 17/28 anonim ***** válasza:
Elképzelhető.
2021. jan. 17. 18:39
 18/28 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm az értékes válaszokat :)

Családi házban élek 93-ban építettem akkoriban ki lett építve a villanyhálózat minden az éjszakai áramhoz is de a villanybojlerem még nem volt bekötve így óra sem volt hozzá .Közben megszünt a gáz ellátás 8-éve nincsen és arra a mérőhelyre nem hajlandó az émász bekötni a z órát kötelezne arra engem hogy tegyem ki a kapumhoz ami teljes átalakítás volna sok engedéllyel stb. 800 eft..az nagyon sok pénz ezért próbálok valamit kitalálni valami megoldás kell ezt keresem ? Ha van ötlet valakinek írja meg olvasom és írok választ is köszi szépen :)

2021. jan. 21. 10:55
 19/28 A kérdező kommentje:
Helló- az elmü-émász jogszabályra hivatkozva új mérőhelye akar velem ki építtetni ami 800 eft nagyon sok pénz ..igen jól írtam nagyon átbaszós cucc amiért nem rakja be az órát a már kiépített régi óraszekrénybe ha be tenné semmi gondom nem volna vele meg jegyzem a másik hálózati órám is ott van szóval együtt nagy szekrényben simán elférne és a drót vezeték is ki van építve minden Üdv.-Jani
2021. jan. 21. 11:07
 20/28 anonim ***** válasza:
100%

Vedd észre, Te az ÉMÁSZ-t szidod átverőként, holott a 800e Forinthoz neki semmi köze, nem ő ver át, nem ő teszi zsebre, ennyiben hatalmas csúsztatás az állításod.

Az ELMÜ-ÉMÁSZ csak az érvényben lévő szabványok (ami az óraszekrény és a vezetékezés kialakítására vonatkozik) szerint kialakított rendszerre csatlakozhat.

Ennyi..

Amit sokallhatsz, az a szerelő által kért átépítési összeg.

Őt szidhatod, bár nem tudom mi az elvégzendő munka.

Keress másikat is, olyat, aki nem kér olyan sokat.

Bármelyik ELMÜ engedélyes szerelő is csinálja, ő garantálja, hogy megfelel az előírásoknak.

Ezt nem igatán kerülheted meg....

2021. jan. 21. 16:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!