Akkor világít csak a lámpa, ha nincs teljesen a foglalatba becsavarva az égő. Ezen kívül gyakran "elcsavarodik". Mi lehet az oka?
Az előszobában van a falon egy lámpa. Először azt hittük, mindig kiég benne az égő, de később rájöttünk, nem ég ki, hanem csak akkor világít, ha nincs becsavarva rendesen. Becsavarásnál meg kell találni egy pontot, amikor érintkezik és világít. Azonban egy idő után megint nem érintkezik, újra utána kell tekerni az égőnek.
Ez mitől lehet? A foglalatot kellene kicserélni?
Nem biztos, hogy ki kell cserélni a foglalatot. Lehet, hogy csak az érintkezői elhajlottak, ezért nem mindig, és a lámpának csak egy bizonyos helyzetében érintkezik. Az oldalsó érintkezőt kicsit befelé az alsó érintkezőt kissé felfelé meg lehet hajlítani, akkor talán helyrejön. Persze mindezt kikapcsolt helyzetben, legjobb, ha a kismegszakítót is lekapcsolod arra az időre.
Nekem volt egy hasonló problémám, a fürdőszobai faliszekrényben levő lámpa kiégett. Vettem egy újat, becsavartam és nem világított, aztán kiderült, hogy a foglalat alsó érintkezője lenyomódott, ezért a lámpa középső érintkezője teljes becsavaráskor sem érte el. Az alsó érintkező kissé felfelé hajlítva már volt érintkezés és azóta is működik. Valószínűleg a régi lámpa középső érintkezője lejjebb volt, mint az új lámpáé és lenyomta a foglalat középső érintkezőjét, ami úgy is maradt.
Direkt nem írtam a hajlítgatást.
Nem kéne szaktudás nélkül nyulkálni foglalatban. Még a végén odakozmál a a kérdező.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!