Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Jogosan koveteli az UPC?

Jogosan koveteli az UPC?

Figyelt kérdés

Volt egy 1 eves szerzodesem a UPCnel es szeptember amikor lejart felbontottam az ugyfelszolgalaton keresztul telefonon. Emailt kaptam a szerzodes felbontasaroa hivaa utan. A holgy a telefonban elmondta hogy ki fogjak hamarosan postazni a papirokat meh ha van tartozasom akkor azt is mehkapom es ezutan leadhatom a postan a routert vagy az uzletben is akar. En vartam a levelet eltelt egy par het nem erkezett. Probaltam oket hívni de fel ora csorges utan feladtam es irtam nekik emailt. Erre sem kaptam semmilyen valaszt. Aztan a szerzodes felbontasa utan 4 honappal se kuldtek ugye a mai napig. Ma bementem az üzletbe es mondtam h leadnam akkor az eszkozt meg van tartozasom es rendeznem. Erre a kollega mondja h mivel nem adtam le 10 nap mulva az eszkozt a szerzodes felnontasa utan ezert 17e forintot kell fizetnem pluszba. Erre fel momdtam h nem jogos merr semmilyen ertesitest nem kaptam semmirol sem csak az eamilt. Illetve leveleket sem kaptan meg amiben szerepelhetett volna ha van tartozasom pedig a kollega azt mondfa a telefonba h meg fogom kapni ki fogjak postazni.

Befizettem az osszeget es elmentem, mert nem akartam h a jovo evre atcsusszon meg h problema legyen belole illetve h behajtohoz kerüljon ugy h ha ma be se megyek semmilxen ertesitest sem kaptam volna es mar reg behajtanak... Ilyet lehet h ertesites nelkul mar behajtohoz kerul?!

Ilyen esetben lehet utolag panaszt tenni?

Koszi ha segítessz!

2020. dec. 30. 14:00
 1/4 anonim ***** válasza:
Alap hogy visszaadsz minden tőlük kapott felszerelést a szerződésbontás után.szerintem hagy mert többe kerül ha utánajársz.
2020. dec. 30. 14:08
 2/4 anonim ***** válasza:

Ha azt írták, hogy te kapsz postai úton levelet, ami tartalmazza a router leadásának módját, akkor nem követelhetnek semmit.

Ha azt írták, hogy add le a routert, majd kiküldik a papírokat, akkor követelhetnek. Ha viszont a router ott van nálad, szóval nem veszett el, akkor nem igazán van jogalapjuk követelni bármit is, hisz a számláid be vannak fizetve, az eszköz megvan. Visszavinném a routert, ha pedig nem hajlandók átvenni, akkor arról ott jegyzőkönyvet vetetnék fel.

Telekomnál pl külön postai doboz van, amiben fel kell adni az eszközt és akkor kell kifizetni, ha elveszett.

2020. dec. 30. 14:32
 3/4 anonim ***** válasza:
54%

Gondolom benne van az ÁSzF-ben, hogy 10 napon belül vissza kell adnod. Azt pedig elfogadtad a szerződéskötéskor. Hogy te nem olvastad el, az egyéni szocprobléma ilyenkor, drága tanulópénz.

Levél gondolom akkor jött volna, ha lógsz még pl. két havi díjjal vagy ilyesmi.

2020. dec. 30. 16:04
 4/4 anonim ***** válasza:
Szerzödést nem telefonon mondunk fel hanem levélben vagy még jobb személyesen.
2020. dec. 30. 16:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!