Hogyan kell használni az oszcolloszkópot?
Jelenleg csak egy DSO138 van ezzel próbálkozom.
Négy szög jelet szeretnék vele mérni.
DC bemenetre van állítva 1V és X1 re.
Ha a minta vételt állítom akkor 10us től 0,2ms nem változik semmi de 0,5ms nél már a frekvencia 23Khz ra esik vissza 27Khz ről.
Sen1(V(1V,0.1V,10mV)) és Sen2(X1,X2,X5)állításával az amplitúdó nagysága változik.
Bemenetre 5V DC van kötve négyszög jelként.
X1,X2,X5 változtatásával a négyszögjel nagysága változik de ha lemérem akkor kisebb veszteséggel megvan az 5V.
Szóval ha Sen1 1V re van állítva és X1 akkor egy négyszög(kocka) 1V.
Gondolom akkor a Sen1 és 2 vel állítom a bemeneti jel nagyságát (beleférjen a kijelzőbe).
Az előosztót nem értem hogy 0,5ms felet már miért változik a frekvencia?
Sajnos ez tulajdonsága ennek a kis kit-nek. Ha normálisan működne, akkor a V/div-vel (bal alsó sárga érték) kiválaszthatod, hogy egy függőleges osztás mekkora feszültségnek, a Time/div-vel (zöld érték) meg hogy egy vízszintes osztás mennyi időnek feleljen meg. Az AC és DC mód között grafikusan nincs különbség, viszont amikor a mért értékeket írja, akkor a DC-nél középfeszültséget, AC-nél effektív feszültséget közöl.
Sajnos elég kicsi a processzorának a sebessége, ezért ha a Time/div-et változtatod, lesznek olyan pontok, ahol jelentősen belassul, ettől téveszteni fogja a mért frekvenciát. Az a legjobb, ha a Time/div-et olyan értékre állítod, ahol grafikusan is a legsimább a megjelenítés, akkor nagyjából jó, de 20kHz felett már elég pontatlan.
Én régen DSO150-hez találtam gyári firmware frissítést, arduinoval fel tudtam rá telepíteni, utána kért egy gyári kódot a sorozatszáma alapján, amit az JYE Tech a megkeresésemre megadott. Utána sokat javult. Talán a DSO138-hoz is akadnak firmware-ek.
Be volt kalibrálva egy másik oszcilloszkóp szerint.
Csak azért kérdeztem mert valamikor nem helyesen írja az adatokat de akkor ezek szerint ennél a műszernél megszokott :/ .
Köszönöm.
Rá nézek még a firmware ra ha jól tudom van hozzá.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!