Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Tölthető elemeknél nagy...

Tölthető elemeknél nagy probléma, ha nem a márka azonos töltőt használom?

Figyelt kérdés
Van egy elem töltőm ami AAA-AA-9V tölthető elemeket tud tölteni, és nem tudom hogy mennyire szerencsés nem márka azonos/nem egy csomagban lévő töltőt. Ez a töltő lényegesebb lassan tölt. (800mah - 10 óra)

2020. dec. 29. 12:53
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Az a lényeg hogy az áram, meg feszültség legyen "márkaazonos". 🙂
2020. dec. 29. 18:00
 12/13 Szirty ***** válasza:

Nem árt (sőt én azt is a lényegek közé sorolnám) hogy az akku fajtája legyen olyan amit a töltő tud kezelni.

Persze fel lehet tölteni pl. NiCd töltővel egy NiMH akkut de nem tanácsos, mert lassan de biztosan kinyírja.

2020. dec. 29. 18:40
 13/13 anonim ***** válasza:
6-os vagyok. NiCD-vel vigyázz, mindig teljesen merítsd le, vagy süsd ki (lálmpában), mert elég nagy a memória effektusa. A NiMH-nak is van, de annak nem olyan durván, mint a NiCD-nek. a memória effektus abból áll, ha rátöltesz akkor onnantól azt az állást veszi nullának (durván megfogalmazva!). Tehát mindig nullára kell meríteni, ellentétben a LiIon akkukkal. Ha 800 mah-es, akkor lehet, hogy nem is kell neki 10 óra. A töltőn rajta lesz, hogy mekkora mah-val tölt. A fent említett szorzást csináld meg, és akkor már teli is rakja.
2020. dec. 29. 18:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!