Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » SPAM e-mail-ekben leírták a...

SPAM e-mail-ekben leírták a jelszavam...?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A mai napon keresgéltem az e-mail fiókomban és a SPAM-ek közt találtam 2 e-mail-t 2 különböző kamuembertől, de ugyanazzal a szöveggel, ahol valamelyik felhasználói fiókomhoz leírták a jelszavamat. (Lassan 1 hónapos e-mail-ekről van szó)

Tudja valaki, hogy ezt hogy a francba szerezték meg? Illetve mennyire kell rápánikolni az egészre?

Az e-mailek közt nem láttam, hogy megváltoztatták volna bárhol is a jelszavamat.

Előre is köszönöm a válaszokat!

2020. dec. 15. 16:11
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Mindenhol változtass jelszót minél hamarabb. Tényleg mindenhol. És aktiváld a 2 faktoros autentikációt, ahol csak tudod (pl. FB és társai). Ilyennel nem szórakoznék.
2020. dec. 15. 16:19
 2/11 anonim ***** válasza:
65%
Te észlény, feltörték a fiókodat/fiókjaidat. Ha nem akarod, hogy lássák a messengeren átküldött farkadat, akkor változtasd meg a jelszavakat MINDENÜTT!!!!!
2020. dec. 15. 16:32
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Azért arra vigyázz, hogy a kétfaktoros hitelesítéssel alaposan meg lehet szívni.

Vagy a telefonodhoz leszel hozzákötve (lemerült? hát akkor nem lépsz be sehova, bocsi), vagy pedig az e-mailedhez, ami aztán láncban hozzá lehet kötve máshoz, pl. a telefonodhoz.

Aztán egyszercsak dől a domino, én például úgy jártam, hogy egy szállás wifijéről nem engedett belépni a saját e-mail fiókomba a Google, napokig.

2020. dec. 15. 16:33
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
A google esetén megadhatsz tartalék telefont, meg van még pár tartalék lehetőség. Pl. 10 db kód egyszeri belépéshez, kinyomtatod és berakod a pénztárcádba. Így teló nélkül is be tudsz lépni, ha kell.
2020. dec. 15. 16:37
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Pedig a 2FA-n kívül jelenleg nincs jobb megoldás. Nekem most októberben lopták el valahogy az egyedi, 13 karakteres facebook jelszavamat és törték fel a fiókomat. K*vára szívtam, amíg visszaszereztem a fiókom. Úgyhogy én szívesebben szívok a 2FA-val, mint az ellopott jelszavakkal...
2020. dec. 15. 16:41
 6/11 A kérdező kommentje:

Ahova lehet mindenhol használom a kétlépcsős azonosítást!

Az a helyzet, hogy aminél tudok, hogy ez a jelszavam, amit leírt(ak), azt megváltoztattam. (Free licence-t miatt csináltam egy random e-mail címet, ahol megadtam a saját privát e-mail címemet, ha esetleg történne vele valami, de igazából nem sajnálom, ha annak valami baja lenne, mivel nem használom már).

Ezek tudatában is érdemes mindent jelszót lecserélni? (Mivel ha annyira akarják igazából bármikor bármelyiket megtudhatják...)

2020. dec. 15. 16:50
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha több helyen ugyanazt a jelszót használtad, és ezek között fontos helyek is voltak, akkor a közös jelszó kikerülése esetén a fontos helyeken változtasd meg. Ami nem fontos, azt hagyd, de azért gondold át, hogy tényleg nem fontos-e. Többféleképpen kikerülhet egyébként, akár valamelyik szolgáltató szerverét is feltörhették és ellophatták onnan. Én szoktam kapni pár évenként levelet egy-egy szolgáltatótól, hogy sajnos feltörték a szerverüket, loptak useradatokat és az enyém is közte volt, szóval számítsak rá, hogy kikerülhetett a jelszavam. De nem is mindig veszik észre az adatlopást. Meg olyan honlapok is vannak, ahol gyűjtik, hogy mi került ki, ott is találtam már meg magam.
2020. dec. 15. 17:02
 8/11 A kérdező kommentje:

#7 Fontos helyre ezt nem adtam meg, illetve azokat kétlépcsős azonosítóval "védem". De sajnos vannak egyező jelszavaim... Szerintem lecserélem mindet. Csak ha ilyen támadások vannak, nincs mit tenni.

Köszönöm szépen a válaszokat!

2020. dec. 15. 17:13
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Az a vicces az egészben, hogy ha böngészőn keresztül lépsz be különböző felületekre, és a böngésző a hunyó, akkor mindegy hogy mit és mire változtatsz.
2020. dec. 15. 18:15
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

#9 Arra célzol, hogy elmenti a jelszavakat benne?

Egyébként a Mailchimp megoldása a kedvencem, ott be lehet állítani biztonsági kérdéseket egyszavas válaszokkal, amiket random feldob a belépés után. Ha nem jó a válasz, nem enged tovább.

2020. dec. 15. 19:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!