AMD Számítógép összerakás!? (help)
Sziasztok! Egy számítógépet szeretnék összerakni és a segítségeteket szeretném kérni. Sajnos nem nagyon ismerem ki az egyes hardverek "összepasszolását"(itt leginkább az alaplapról beszélek, hogy mennyit és hogy bír). Már elkészítettem, egy konfigurációt, amit PCX-n raktam össze, és kíváncsi lennék, hogy mit gondoltok, mit cserélnétek benne stb. Próbáltam minél olcsóbban összerakni, de mégis minőségin. A számítógép: játékra, videóvágásra, képszerkesztésre, (esetleg)streamelésre kellene.
Konfiguráció:
_Alaplap: GIGABYTE B550 Aorus Elite
_Processor: AMD Ryzen 7 2700X YD270XBGAFBOX
_Videókártya: ASUS AMD Radeon RX580 8GB DDR5(Ez már megvan!)
_Memória: Corsair 2x8GB DDR4 3200MHz Vengeance LPX Black CMK16GX4M2B3200C16
_SSD: Samsung 250GB 970 EVO Plus MZ-V7S250BW M.2 PCIe SSD
Ezek mellé:
_Ház: NZXT Midi H510 Matt CA-H510B-B1
_Hűtés: Corsair AF140 LED 2018 fehér CO-9050088-WW ventilátor (2db)
Sajnos jelenleg az "egekben" vannak a Ryzen procik árai, többnyire amióta megjelent az 5000-es (Zen 3) széria. A 2 legújabb (A520-B550) chipset pedig hivatalosan nem támogatja a Zen 2 alatti generációkat, AMD bejelentése szerint az alaplapi/chipset ROM mérete miatt, mert nem tudnák belesűríteni egy BIOS-ba. Gyakorlatilag meg nem igaz, mert akkor B450/X470 miért is támogatná őket?
Visszatérve az árakra, nem gondoltam volna hogy ilyet fogok mondani az elmúlt pár év AMD feltörések után, de: ha sűrgős a gép, akkor lehet megérné Intel-re építeni, egy 10600k/10400F-el lehet jobban járnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!