Hogyan lehet úgy fotózni, hogy gyönyörű kék legyen az ég?
Akármilyen szép élőbe a táj,és tiszta az ég,mindig szinte fehéres,vagy nagyon világos lesz a kép...Szűrő ugye nem kell hozzá?Az expozíción meg a fehéregyenesúlyon eddig hiába állítgattam,próbáltam úgy is hogy előbb egy fehér dolgot fényképezek le,de nem lett olyan szép,csak 1-2 képen.
Lumix DMC-FZ8-om van.
Az első válaszoló jót írt, így tudod a legjobb képeket készíteni.
Haz ez sem segít akkor: polár szűrő vagy expozíció sorozat(HDR kép)
Polárszűrővel lehet javítani a dolgon, de szerintem azt a te gépedre nem lehet tenni.
Pontosan az ilyen jelenségek miatt vesz valaki több százezres SLR gépeket + szűrőt + állványt. (Köztük én)
Expozíció sorozat:
Az élő tájnak nagyobb a dinamikai tartománya mint amit a fényképezőgépeddel meg tudsz örökíteni, ezért van az, hogy a táj aránylag szép, de az ég teljesen ki van égve(fehér). Vagy az ég szép kék, de akkor a táj túl sötét.
Ekkor jön képbe az állvány használata, és akkor lehet egyszerre több képet készíteni különböző expozíciós beállításokkal, és akkor képes vagy lefedni nagyobb tartományt.
Próbáld ki ezt a módszert, ha nincs állvány akkor csak tedd le valamire a fényképezőgépedet.
Szerintem ezzel a géppel lehet készíteni autómatikus expozíció sorozatot! Aztán Photoshop vagy Dynamic Photo Hdr program.
Két verzió van:
Fehéregyensúly eltolása és kontraszt durva megnövelése
cirkuláris polárszűrő
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!