Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Mit jelent a jelszint szó?

Mit jelent a jelszint szó?

Figyelt kérdés

Ennyit találtam érthetőbb meghatározást róla: Ugyanis a szakmai nyelvben hagyományosan a "jelszint" fogalma használatos, ami jobban ki is fejezi a valóságot. Miszerint itt csak feszültségszintekről beszélünk, aminek ereje, vagyis áramerőssége, ezzel együtt teljesítménye legfeljebb elméletben számítható, de gyakorlatilag nincs, annyira elenyésző.

[link]

2020. nov. 22. 23:08
 1/4 anonim ***** válasza:
2020. nov. 22. 23:43
 2/4 Szirty ***** válasza:

"Miszerint itt csak feszültségszintekről beszélünk"

Itt jelről beszélünk. A jel az ami az információt továbbítja.

Ez lehet feszültség, áram, frekvencia abszolút értéke, vagy ezek változása. De lehet fény is. Szóval sok minden.

2020. nov. 23. 07:58
 3/4 A kérdező kommentje:

1-es: Wikiszótár: Változás mértéke; adatot továbbító, jelképező elektronikus jellemző teljes nagysága.

Ez olyan nesze semmi fogd meg jól meghatározás.

Mindenképp ki kéne konkrétabban fejteni...

A második link meg logikai szintekről beszél sőt oldalakon át értekezik.

Nem jelszintről. Ha ez ugyanaz akkor oda kellene írnia: és jelszint. Mert a jelszint szót sokkal gyakrabban használjuk mint a logikai szintet szerintem.

2020. nov. 23. 11:01
 4/4 Szirty ***** válasza:

"Mert a jelszint szót sokkal gyakrabban használjuk mint a logikai szintet szerintem."

Mert a logikai szint is jelszint, de nem minden jelszint logikai szint!

2020. nov. 23. 15:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!