Tud segíteni nekem valaki, aki ért az e-book olvasókhoz?
Van egy e-book olvasóm (Kindle) és ha PDF formátumú könyvet töltök le rá, akkor a szöveget nem tudom sem nagyobbítani, sem kicsinyíteni, és más beállítást sem lehet rajta végezni, ezért a könyvet mindig átkonvertálom MOBI formátumba, amivel viszont az a baj, hogy a szöveg széttagolódik és nagyon zavar az olvasásban. Nem tudja valaki, hogyan tudnám ezt a problémát kiküszöbölni?
Előre is köszönöm a segítséget
nem kis különbség van a szkennelt és a gépelt dokumentumok között.
a gépelt, vagy OCR programmal baolvasittat tudod nagytani, stb.
a szkenneltet nem.
Wordban tudok arra megoldást, mikor a konvertált PDF sorait bekezdésnek érzékeli a rendszer.
DOC vagy DOCX formátumba konvertáljuk a PDF-et.
Kezdőlap -> Csere -> Keresett szöveg: .^p -> Csere erre: .@
Ezt meg megismételjük a pont helyet felkiáltójellel, kérdőjellel, és idézőjellel is (ha van).
Majd:
Kezdőlap -> Csere -> Keresett szöveg: ^p -> Csere erre: (szóköz)
És:
Kezdőlap -> Csere -> Keresett szöveg: .@ -> Csere erre: .^p
Ezt meg megint megismételjük a pont helyet felkiáltójellel, kérdőjellel, és idézőjellel is (ha van).
Ha meg az e-book olvasód nem olvassa a DOC vagy DOCX fájlokat akkor átkonvertálod abba amit olvas.
(De ha a MOBI-ba konvertálás után is rosszul töri a sorokat, arra nincs megoldásom. Én telefonon olvasok, oda meg a DOC pont jó.)
Ebookon el kell felejteni a pdf-et. Furcsa, de rengetegen még erre vannak hangolódva.
Nem tudod a dolgokat eleve más formátumban beszerezni?
3-as vagyok
Annyi megjegyzésem van még, hogy ezzel a módszerrel az alcímek össze fognak folyni a szöveggel. (És konkrétan minden, ahol nincs mondatvégi írásjel, szóval a rendes cím is, meg ha tartalmaz a könyv verset, akkor az is.)
Szóval egy minimális kézi korrekciót még igényel.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!