Budapesten hol tudok szerezni 16VAC 1000mA adaptert?
Hirtelen nem találtam, de próbáld megkérdezni ezeket:
Lomex, Elektrokontha, Hestore, Hqelektronika, TME
Ha végképp nem sikerül szerezni váltakozófeszültségűt, akkor veszel egy olyan egyenfeszültségűt, amelynek a kimeneti feszültsége 16 V környékén van, terhelhetősége legalább 1 A. Célszerű olyat szerezni, amelynek a kimeneti feszültsége átkapcsolható, mert az egyenirányító után levő kondenzátor miatt a váltakozófeszültség nem egyezik a kimeneti egyenfeszültséggel. Ezt szétszeded, egy műszerrel megméred, hogy a transzformátor melyik szekunder csatlakozásai közötti feszültség áll a legközelebb a 16 V-hoz és ezeket kivezeted.
Vagy veszel egy 16 V szekunder feszültségű, 16 VA-es, vagy annál kicsit nagyobb teljesítményű transzformátort, persze ez nincs beépítve egy házba, mint az adapter.
Köszönöm a válaszokat. Ez egy komoly mikrofon-előerosítőhöz kell. Egy ismerős készített is hozzá adaptert de zajos volt és az eszköz kimemetén is hallható volt.
Sokat keresgéltem már ilyen adaptert, de sehol semmi. Végesetben Ebay-ről szerzek egyet.
Amit 6-os ajánlott az egy jó megoldás, ha van érzéked összeszerelni. 16 V szekunder feszültségű transzformátort alig találni, leginkább 15 V-os és 18 V-os van. Egyet találtam:
230/16,3 V, 40 VA:
Ez viszont nem fér bele a P87-es adapter dobozba, nem tudom létezik e nagyobb adapter doboz.
Az ebay-on figyelj oda, hogy a primer feszültsége 230 V, a hálózati csatlakozója az európai szabványnak megfelelő legyen. Egyébként, ha nagyobb áramút találsz például 1,5-2 A-est, az is megfelel.
A 220V-230V-240VAC 50Hz vagy a 100-240VAC/50-60Hz bemenet feszültségűt kell választani.
A kimeneti terhelhetőségét nem látni, ha az 1 A, vagy valamivel több, akkor jó. Viszont a hálózati csatlakozója nem az itteni szabványnak megfelelő, ezen könnyen segíthetsz, vagy szerzel egy átalakítót, vagy levágod a kábelről és rászerelsz egy itteni szabványnak megfelelő villásdugót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!