Kicsigabi kérdése:

Mi az a Anti-flicker?

Figyelt kérdés
Van egy biztonsági IP kamerám és van ez a anti-flicker opció. Választani lehet 50Hz és 60Hz közt de nem tudom mire jó. Ti tudjátok?

#Hz #Anti-flicker
2020. okt. 25. 08:58
 1/8 anonim ***** válasza:
82%
Ha egy tv képernyőjét akarod videózni akkor láthatod hogy villog, mert másodpercenként többtucatszor frissíti a képet. Ezt a szemed nem érzékeli, de egy kamera igen. Ha 60Hz-es a TV akkor az anti-flickernek is annyinak kell lennie így nem fog villódzani ha videózod.
2020. okt. 25. 09:07
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
A lámpa világításnál is hasznos. Ha 50hz-es a frekcenvia amiről mennek a lámpáid akkor arra. különben villogni fog a kapott kép.
2020. okt. 25. 09:33
 3/8 anonim ***** válasza:

Csak ha olyan az izzó!

Lednél nincs ilyen tudtommal, hagyományos izzónál se szoktam látni, viszont a HPS lámpáim nagyon durván produkálják.

Teszteld hogy melyik beállítás jobb neked mivel lehetnek vegyesen 50 és 60Hz-es eszközök.

2020. okt. 25. 09:51
 4/8 anonim ***** válasza:
Miután Magyarországon 50 Hz a hálózati áram frekvenciája, így 50 Hz-re érdemes állítani. Emiatt a lámpák másodpercenként 50-szer villognak, csak ezt az emberi szem nem látja, de a kamera igen. Az anti-flicker ezt a villogást szűri ki.
2020. okt. 25. 10:04
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

"Lednél nincs ilyen tudtommal"

ott nem a hálózat villogtatja hanem az vezérlő, így spórol az enegriával.

"hagyományos izzónál se szoktam látni"

van, hiszen 50Hz-ről működik. Azért nem látjuk, mert lomha az izzószál.

2020. okt. 25. 10:10
 6/8 anonim ***** válasza:

Ha lomha az izzószál, akkor nincs, nem? :)

Egyébként a régiek szerint 25 W-os izzó még tudta kerregtetni a fotocella+hangfrekvenciás erősítő+ hangszóró kombót.

2020. okt. 25. 11:34
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
úgy értettem hogy lomha (csak lomha voltam kifejteni :D) hogy amikor nem folyik rajta áram akkor elkezd halványodni, de mire láthatóan elhalványodna addigra újra felfénylik.
2020. okt. 25. 11:49
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a segítséget!

Ha van köztetek valaki aki konyít a biztonsági kamerákhoz vagy az iSpy nevű szoftverhez, kérem keressen meg! Email: Gabe.Karhel@me.com

2020. okt. 25. 11:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!