Most akkor tényleg befejezik egyszer vagy hány évig kell még. Most váltunk télire,mindig utáltam,nekem hangulatos volt reggel sötétben mert olyan érzés volt hogy hamarabb végzek.rossz volt világosban menni mintha késő délelőtt mennék és tudtam hogy sötétedik mire hazaérek. Ettől lettem depressziós. És nem értem,energiatakarékosságból vezették be. Mi a fenét spórolnánk azon hogy reggel megyünk suliba munkába,igy is mindenki égeti a villanyt,mindegy hogy egy órával hamarabb van vagy később,de igy még este korábban huzzuk le a redőnyt,hamar kell világitás az utcákon is,mire a sok autós hazaér,így sokáig van alvásig este. Még többet fogyasztunk. Mi értelme? Kérdés: a nyári marad ugye? És mikor fejezik be véglegesen?
Elméletileg jövő áprilisban visszaállunk a nyári időre és onnantól többé nem lesz óravisszaállitás.
2020. okt. 22. 07:06
2/16 anonim válasza:
1, nem a téli marad? Én úgy tudtam, az az "eredeti".
2020. okt. 22. 07:50
3/16 anonim válasza:
1. vagyok, én meg úgy tudom, hogy a nyárit fogjuk megtartani.
(A télivel az lenne a baj, hogy annál nyáron hajnal 3-kor már világos lesz, este 8-kor meg már sötét)
2020. okt. 22. 08:00
4/16 anonim válasza:
Én is úgy tudom, h tavasszal még állítunk egyet aztán úgy marad.
2020. okt. 22. 08:08
5/16 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy most állítunk és így marad. De remélem nektek lesz igazatoo, mert én ezt az eredetit szeretem, jobb lenne ha az maradna
2020. okt. 22. 08:24
6/16 anonim válasza:
Én a télinek örülnék, az okosok is azt mondják, az a jó.
"Arról is tájékoztat a Magyar Alvás Szövetség, hogy az alváskutatási tapasztalatok, a baleseti statisztikák és még sok minden más arra figyelmeztet, hogy az eredeti időzónánknak megfelelő idő visszaállítása lenne a legésszerűbb élettani, egészségügyi szempontból: évezredek óta élünk ebben a rendszerben, és ez a jelenlegi téli időszámításnak felel meg."
Viszont más cikkekben meg arról írnak, hogy elvileg a nyári felé hajlanak odafent, szóval ha így maradnak a dolgok, akkor nektek lesz igazatok.
2020. okt. 22. 08:34
7/16 anonim válasza:
Én is úgy tudom hogy jövő tavasszal állítunk utoljára és marad is úgy. Azért lenne jobb ha a nyári maradna mert tovább lesz világos este és nem lesz már az éjszaka közepén világos mert ez eléggé megzavarja az embereket. Az igaz hogy azoknak jobb lenne akik nagyon korán indulnak dolgozni, meg ugye a gyerekek akik már 7 órakor elindulnak iskolába mert télen még reggel 8 kor is sötét lesz. Most is az a baj hogy mindenki mást akar, meg ugye a környező országok is mást akarnak és hozzájuk is kell igazodni, mert akik felvidékről járnak ide dolgozni például nekik baromi rossz lesz az hogy 1 órás eltérés lesz és teljesen kifogja őket készíteni. Vagy akik tőlünk járnak mondjuk Ausztriába ha ott is más marad akkor is 1 óra eltérések lesznek ami csak káosz lesz meg persze az utazásoknál is gond lehet amelyik repülő vonat vagy busz csak a szomszédos országba megy egyből ugrik 1 időzónát ami csak káosz lesz. Én olvastam ezt is hogy minden ország maga döntheti el hogy melyiket tartja meg ezért írtam ilyet. De olvastam olyat is hogy azok az országok akik velünk együtt álltak át téli meg nyári időszámításra közösen kell megegyezzenek melyik maradjon és az fog maradni hogy ne legyen káosz. Sokan azt akarják hogy a nyári maradjon, személy szerint én is ezt tartom jónak, igaz hogy nem az lesz az eredeti, de sokkal észszerűbb döntés lenne amit írtam hogy ne hajnali 3 kor legyen már világos.
2020. okt. 22. 08:56
8/16 anonim válasza:
szerintem jó lenne a 8 as sötét, imádnám. az esti világosság se érdekel, van redőny
2020. okt. 22. 09:27
9/16 anonim válasza:
Elvileg jövőre megszűntették volna az óraátállítást, e javaslat most "egyenlőre lekerült a napirendről", tegnapi valamelyik hírben ezt olvastam.
Múlt évben azt olvastam, hogy a nagy része az embereknek a téli megtartására szavazna és hogy szakemberek is ezt tartották jónak.
2020. okt. 22. 09:30
10/16 anonim válasza:
Inkább a nyári legyen. Semmi értelme, hogy nyáron hajnali 3-kor már világos van, de az este 8 órás világos hasznos, ha szabadtéri programról mész haza. Télen az emberek 90%-a sötétben indul útnak reggel és már (majdnem) sötét van mire haza indul. Édes mindegy, hogy a suliban/irodában 1 órát még sötétben ül reggel, cserébe még világosban indulnak haza, ami jobb, mintha mindkét út alkalmával már sötét van. Meg amúgy Magyarország egy része már a +2-be tartozik, csak országon belül hülyeség volna kétféle időzóna. Így max a nyugati szélén lesz az országnak nagyon eltérő, de most a keleti szélen az.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!