Szeretném segítségeteket kérni, hogy melyik helyről éri meg rendelni, melyik a megbízhatóbb üzlet? Egy Lenovo Legion 5 laptopot akarok rendelni viszont még a Media Marktban 360ezer addig az Alzánál 320ezer szóval 40ezer forint különbség azért nem mindegy. Íme a link a két oldalról:
mindkettő megbízható, de ekkora különbség esetén nyilván az olcsóbb mellett raknám le a voksom
2020. okt. 20. 18:07
2/10 anonim válasza:
Ha ugyanazt a laptopot veszed mindkét helyen (ugyanaz a specifikációja), mindegy, hogy hol veszed, ne külföldi cég legyen, hogy ha gond van és nem értetek egyet, akkor a magyar fogyvédhez tudj fordulni.
2020. okt. 20. 18:10
3/10 anonim válasza:
Az Alzát Csehországban bejegyzett cég üzemelteti (ahogy az Emagot Romániában lévő). Mindaddig nem lesz probléma, amíg működő terméket kapsz, megbízhatók, gyorsan leszállítják. De amint garanciás ügyed van, a gépezet lelassul, mert te bár a magyar kirendeltségre küldöd vissza, onnan eljuttatják Csehországba, ott történik a javítás, majd jön vissza. Ez igencsak rádob az átfutási időre. De talán még így is jobban jársz az Alzával, mert legalább külföldi szerviz foglalkozik vele akik megbízhatóbbak.
2020. okt. 20. 18:27
4/10 anonim válasza:
360-at nem ér mert annyiért jóval erősebbet is kapsz már. [link]
2020. okt. 20. 18:55
5/10 anonim válasza:
Alza tapasztalataim szerint megbízhatóbb, és 40 000 forint a különbség...
2020. okt. 20. 18:56
6/10 anonim válasza:
Alza mostanában szintet lépett. Nekem nagy jó tapasztalataim vannak. Remélem, így is marad.
2020. okt. 20. 19:04
7/10 anonim válasza:
Médiamarkt túlárazott volt mindig is. Én egyedül a garancia ügyintézését szerettem csak benne, de ahogy hallom egyre rosszabb az is. 40-ezret nem ér a garancia mizzéria, kényelemből (gyári gari) csak ők intézték. Alza meg mondja a címet ide vidd vagy küld és megcsinálják ugyan úgy.
2020. okt. 20. 19:09
8/10 anonim válasza:
ha mindkėtt laptop ugyan az akkor alza .
2020. okt. 20. 19:20
9/10 anonim válasza:
Ha Media Marktból rendeled, akkor lesz rá gyári garanciád. Ha Alzáról, akkor úgynevezett webshop garanciád lesz, úgyhogy hivatalos márkaszerviznél kiröhögnek, ha meghibásodik, ezért az Alza-hoz kell visszaküldened, akik valószínűleg külföldön javíttatják jó esetben, ha nem szívóznak.
Lenovo esetében mondjuk annyi, hogy a hazai márkaszerviz is gané, ezért sem vennék Lenovo-t, vaga ha igen, akkor csak ThinkPad-et, nem ilyen bóvlit. Ha mégis veszel, eldöntheted, hogy akarsz-e 40 ezerért valódi garanciát, vagy helyrtte megbízol egy nagyra nőtt sufnicég (Alza) ígéretében.
2020. okt. 20. 22:46
10/10 Ypszilon1980 válasza:
Media Markt.
Ahogy előttem írta valaki, az Alza Csehországba küld javíttatni mindent, addig nem lesz gondod, amíg működik rendesen. Persze az ALza is korrekt volt nálam is mindig csak lassabban mennek a dolgok, nagy értékű termékeket sosem vennék külföldön bejegyzett cégtől. Media Markt valóban túlárazott, viszont szerintem jobb az ügyintézés is. De ez csak az én véleményem.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!