Lehet külső akksit beépítettként használni?
Hangszórót építek viszont még nem vettem hozzá akksit.
Arra gondoltam, hogy veszek egy nagyobb Power bank-et, és azt szerelem bele.
Ez megoldható lenne?
Alapvetően 18650-eset akartam rakni bele, de azok elég drágák, ráadásul csak kínából tudok rendelni (itthon eddig még nem találtam ilyen áron).
Tehát az lenne a kérdés, hogy használható-e erre egy Külső akksi, vagy felejtős?
intercell.hu itt nézz körül 18650-esekért.
de kell hozzá BMS is
amúgy a legtöbb powerbankban 18650-esek vannak.
Amit kínából rendelsz, az jó eséllyel olyan is. A ráírt kapacitás köszönő viszonyban sincs a valósággal. Amit itthon veszel, ismert gyártó gyártmányát, az viszont tudja azt, ami a katalógusban szerepel: kapacitást, maximális terhelőáramot, és élettartamot.
Power bank felejtős, mert ami abból az USB-n kijön, az nagyon felejtós egy hordozható hangszóróhoz. 5V tápfesz 4 ohmon híd végfokkal (vagy D-osztállyal) 3,5W a maximális teljesítmény. De inkább csak 3, mert a D-osztályú végfok sem 100% hatásfokú.
Az volt a tervem, hogy nem USB-n keresztül használom, hanem szétszedem, kiveszem magát az akkumulátort és rendesen rákötöm ahogy egy normál akksival kéne.
Így se lenne megoldható?
#2 amúgy köszi, ez jó oldal :)
Szerintem ha veszel egy közepes powerbank -ot, amiben biztosan 18650 -es akku pakk van
(Pl ez:
)
, akkor abból az akku pakkot át rakhatod a hangszóróba, amit építesz (a powerbank modul pedig lehet a töltés csatlakozó mindenféle átalakítás nélkül powerbank funkcióval együtt). Feltéve, hogy az erősítőnek, amit használsz elég a 18650 -es cellák névleges 3.7V -ja, illetve raksz bele pluszban egy védőáramkört a túlmerítés ellen. ("3.7v lithium battery protection board" néven található több verzió, érdemes olyat választani, ami megfelel a várható terhelésnek.)
Vagy vehetsz olyan töltőmodult is a powerbankból kiszedett cellákhoz, amin van túlmerítés védelem is (pl ez:
[link] ), amit használhatsz a cellák töltésére és túlmerítés védelemre is (a példaként említett modul esetén max 3A terheléssel). Emellett ha gondolod, pluszban beépítheted a powerbank modult is töltöttségi szint ellenörzésre és powerbank funkcióra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!