Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Melyik fényképezőgépet válasszam?

Melyik fényképezőgépet válasszam?

Figyelt kérdés

Nincs túl sok tapasztalatom fényképezés terén, ezért kérem a hozzáértőbbek segítségét.

Hamarosan szeretnék egy kompakt, szuperzoomos gépet. Kb. 50-60ezer Ft-om lenne rá, ebbe a kiegészítőknek is bele kell férni (pl. táska, memóriakártya, stb). Főleg növény makró fotozásra használnám.

Két komolyabb jelöltem van. Az első a Canon SX120 IS ( [link] Ennek van teljesen automata és teljesen manuális üzemmódja is, tudtommal a manuális beállításoknak (főleg a fókusznak) növényfotózásnál nagy hasznát veszem majd, ha megtanulom. Előnye még, hogy 1 cm-es fókustávolságú szupermakrója van. Ellene szól, hogy amikor kezembe vettem a gépet, nem tűnt túl kényelmesnek. Kicsinek is találtam, nem volt túl jó fogása, a felszíne sima, emiatt félek, hogy elejtem, illetve a paraméterező tárcsája simán elcsúszik, nincsenek nehezékekkel jelölt "fokozatok". Továbbá egyes tesztek azt írták, jó a képminősége, míg mások komolyan kifogásolták, főleg a becsillanó fények miatt. Az LCD kijelzőn kívül nincs "belenézős" keresője ('viewfinder'). 2 ceruzaelemmel megy, ami állítólag hamar lemerül.

A másik jelölt igazából egy sorozat, aminek több, majdnem egyforma tagja van, ezek a Fujifilm Finepix 1600/1800/2500 gépek ( [link] Ezeknek nincs manuális fókuszuk, a szupermakrós fókusztávolságuk pedig 2 cm. Előnyük viszont, hogy számomra sokkal kényelmesebb fogásuk van, a gombjai szerintem jobban kezelhetőek, az egész gép valahogy komolyabb benyomást kelt, az összeszerelés masszívabbnak tűnik. Keresője van, 4 elemmel működik.

Köszönöm a segítséget!

2010. aug. 6. 19:45
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
én a Fuji-t venném, nekem is az van (S1500) és nagyon jó
2010. aug. 6. 20:23
 2/4 anonim ***** válasza:
Ezen a canonon van manuális fókusz? Nem találtam ilyen leírást, ami említi! Nekem fuji s1500 van és meg vagyok vele elégedve! Egy raynox dcr-250 lencse hasznos lehet makrófotózáshoz :) 15-16k huf
2010. aug. 6. 21:46
 3/4 anonim ***** válasza:
Mégis találtam :)
2010. aug. 6. 21:46
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm! A Canonnal senkinek nincs tapasztalata? Természetesen a fujis kommenteket is várom továbbra is!
2010. aug. 6. 23:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!