A kábel tv szolgáltatók honnan veszik a csatornákat?
Vagy a Digi is abból a forrásból veszi, nem ez a lényeg.
A szolgáltatónak a műsorterjesztés jogait / jogosultságait kell betartani, jogvédett tartalom esetén rendelkeznie kell a megfelelő szerződésekkel, utalnia kell az ellenértéket is.
Hogy milyen úton jut hozzá a tartalomhoz, az is le van szerződve és még be is kell tartani, mert a műsorfolyamban digitális bélyeg / azonosító található.
Tehát az úgy nem működik, hogy valaki csak rááll a MinDigTV-re és tovább osztja. Jogosultság esetén teheti csak meg.
Csak egy példa, a MinDigTV Extra fizetős tartalmait ők csak Magyarországon terjeszthetik, erre van jogosultságuk.
Igaz, hogy a rádióhullámok nem állnak meg a határoknál, de előfizetést nem adhatnak el külföldi lakosnak és a sugárzást sem küldhetik ki célzottan, csak ami kivédhetetlenül "elszivárog", a fizika sajátoságai miatt.
A Digi nem veheti abból a forrásból, mint itt a kábel tv, mivel abból jó pár a Digi saját feladású csatornája, pl. a Digi Sport csatornák. Pl. a Digi Sport 3 nem HD, ami műholdon szintén nem az.
Én úgy tudtam, hogy létezik olyan, ahol a csatornáknak direkt van kábelhálózatoknak szánt verziója bizonyos műholdakon és azt kellene továbbítaniuk.
Bár engem akkor jól átvernek. Jóval kevesebb csatornát ad mint a Digi és drágább jóval. a kábel és ugyanaz... Úgy gondoltam, hogy ez egy normális minőségű digitális kábel tv... nem Digi műholdas pixeles színvonal.
De viszont nem fér már el itt 2 antenna, így a Digi Sportok miatt kellett beköttetnem, mert a család szereti az angol meccseket...
A T-Home műholdast meg nem akarjuk lemondani, mert 3 szolgáltatás esetén mobil előfizetéssel jóval olcsóbban jövök ki a kedvezmények miatt (Magenta 1).
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!