Genelec hangfal tapasztalatok?
Üdvözletem!
Szerintem mindenképpen hangszóró egységeket érdemes vásárolni, mint táskarádiót!
Üdv
Szaki57
„Szerintem mindenképpen hangszóró egységeket érdemes vásárolni, mint táskarádiót!”
Táskarádió: beépített hangszóróval ellátott rádió. Ehhez hasonlóan az aktív hangdoboz: beépített erősítővel ellátott hangdoboz.
Eszerint gondolom 1-es hozzászóló azt érti alatta, hogy ne aktív hangdobozt vegyél, hanem külön hangdobozokat és külön erősítőt.
Az aktív hangdobozban több hibalehetőség van, ha tönkremegy a hangszóró, akkor hiába jó az erősítő, nem fog működni, és ez fordítva is igaz. Különálló egységeknél, ha meghibásodik a hangszóró vagy az erősítő, bármelyik önállóan kicserélhető.
a genelec nem pont ilyen? igaz, aktív hangfal, de csak hanszóró van a dobozban, nem jár hozzá erősítő, nem tudsz bluetooth-al rácsatlakozni, nem tudsz róla rádiót hallgatni stb.
ilyesmire gondoltam.
6-os jó írja, ez tényleg aktív hangfal, abban pedig van erősítő.
Néz meg a hátulját:
Baloldalon alul: „Mains input” 50 / 60 Hz, 60 W, 100-240 V~, ez a hálózati csatlakozás.
Jobboldalon „Analog input”, ez a hangfrekvenciás bemenet.
Egy passzív hangdobozon ilyenek nincsenek. Mellesleg rá is van írva: „Amplified monitoring system”, valami ilyesmit jelent: erősítővel ellátott hangszóró rendszer.
Passzív hangdoboz: csak hangszórók, esetenként a hangváltó vannak benne.
Aktív hangdoboz: a hangszórókon kívül erősítő is van benne.
Nem mondom, hogy nem jó, nem tudok róla véleményt mondani, mert nem hallgattam még ilyet.
Kettes válaszoló, azaz maga a kérdező:
Üdvözlöm!
Mindenféleképpen bevásárlóközpontból, megbízható forgalmazótól származó hangszóróegységeket vásároljon. A garancia fontos, illetve a hangminőség is. Ezt ki tudja próbálni egy fülhallgatón már ott helyszínen. Nagyon segítőkészek az ott dolgozó szakértők, műszerészek és segítenek eligazodni.
Harmadik válaszoló, névtelen:
Tisztelt Uram!
Pontosan erre gondoltam, Ön rendkívül jól látja. Különálló egységekként célszerű megvenni a hangközvetítőket mindenféle beépített modern mütyűr nélkül.
Mély tisztelettel,
Szaki57
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!