Megcsípett az áram miután kihúztam a nyomtatót?
Kihúztam a nyomtatót majd véletlenül hozzáértem a dugó vilájához és a középső ujjamat megcsípte az áram.
Nem látszik semmk rajta de a könyököm zsibbad kicsit.
Ez nagyjából egy órája történt,most úton vagyok dolgozni,lehet valami bajom van túl aggódom?
hát akkor nagyon nagy baj van a diplomáddal elektromérnök...
nekem minden olyan eszközöm amihez van külső tápegység.
#5, te baromira nem vagy képbe egy kapcsolóüzemű táppal, igaz, nem vagyok mérnök, csak technikus. A kondi, amiről te vakerálsz, és amiből a kapcsolóüzemű áramkör táplálkozik a dugaljból kihúzás után, az egyenirányító után van. Vagyis az akkor sem tud rázni, ha teljesen fel van töltve. Csak az egyenirányító előtt pártíz-párszáz nanofarados zavarszűrő kondik tudják így megtréfálni a felhasználót.
Tettem már be ismerősnek ilyen miatt a zavarszűrő kondival párhuzamosan párszáz kiloohm 1 wattos ellenállást, hogy mire kihúzza, és az ujja rátévedne a dugvillára, az alatt a pár tized másodperc alatt kisüsse ezt a kondit.
Szóval ha valamiben nem vagy abszolút biztos, ne a magas lóról beszélj olyanokkal, akik tudják miről beszélnek.
6:
Ezt tényleg jól összekeverted. A primer pufferből tudhat dolgozni a táp rövid ideig, de az nem megy visszafelé, a villákra.
A villákon maradó feszültség függ attól, hogy kihúzáskor a 230 V szinusz mely időpillanatát kaptad el.
Ha pont a csúcson hagytad abba, akkor például 230 x gyök kettő, 325 V lenne, ha nem csökkenne, az e célból beépített kisütőellenállástól.
De ez gyakorlatilag nem zárja ki, ha valaki nagyon igyekszik, hamar elkapja és megcsípi.
LED-lámpánál is előfordulhat ilyen stb.
Magam is tapasztaltam ilyet.
Ezen a gyakori oldalon is szoktak lenni ilyen kérdések.
Tehát gyakori kérdés, gyakori eset.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!