Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Megrázott egy 220v 1350w gép....

Megrázott egy 220v 1350w gép. Lehet valami bajom? Ez soknak számít?

Figyelt kérdés
Egyáltalán nem értek hozzá, úgyhogy nézzétek el nekem ha hülyeség a kérdés.

2020. aug. 27. 11:26
 1/7 anonim ***** válasza:
79%

Amennyiben nem jelentkeznek tünetek, abban az esetben is legalább 24 órán át intenzív osztályon szükséges a sérültet megfigyelni, az esetlegesen kialakuló szívritmuszavarok azonnali ellátása céljából.

Részletek: [link]

2020. aug. 27. 11:29
 2/7 anonim ***** válasza:
80%
Érzel valami furcsát? Engem is rázott már meg, fél óráig zsibbadt a kezem, telefon házi orvosnak, azt mondta pihenjek egy picit, nyugodjak meg, 220 volt egészséges felnőtt emberre nézve nem halálos, ha nem közvetlen az áramforrásból kapja. Szóval nem küldött 24 órára intenzívre, de ha szívbeteg vagy valami lennék már lehet ott haltam volna meg. Nem játék az áram!
2020. aug. 27. 11:35
 3/7 anonim válasza:
58%
Már kisebb áramütésnél is ajánlott orvoshoz menni
2020. aug. 27. 11:51
 4/7 anonim ***** válasza:
82%

40V felett már lehet halálos az áramütés. Persze ez nem egy készülék teljesítményétől függ, hanem az árramforrás erejétől.

220V -os hálózat viszont már nincs, 230V -ot használnak Magyarország területén a házak áramellátásához általánosságban egyfázisú hálózat esetén. (Az ipari áramot és a többfázisú hálózatokat most ne vegyük ide, de ott még a 230V -nál magasabb feszültség is előfordulhat...)

Mindenesetre tünetmentesen is fordulj inkább orvoshoz!

A hazai hálózatok teljesítménye bőven a halálos tartomány felett van, a téged megrázó készülékről pedig nem tudunk többet, minthogy mekkora a teljesítménye és hogy szerinted 220V -ról megy, miközben 230V -os a hazai egyfázisú hálózat. Hogy ebből mennyi juthatott ki a készülékből rajtad keresztül, az erősen kérdéses.

Szóval ORVOS!

2020. aug. 27. 13:23
 5/7 anonim ***** válasza:
66%

Nem az áramforrás erejétől függ, hanem az áramütést szenvedett ember, és a rajta lévő ruha ellenállásától. Ami egy gumitalpú tornacípőben csak csíp, vastag műanyag talpű munkavédelmi cipőben szinte meg sem érzed, mezitláb nedves padlón állva halálos is lehet.

Ha minden villanyszerelő, akit megcsípett az áram, orvoshoz rohangálna, intezívre feküdne megfigyelésre, akkor megállna az építőipar. Egyébként az ijedségi faktor legalább olyan veszélyes. Ha az ember számít rá, és a kezét is úgy tartja, hogy az izomösszehúzódás a vezetőtől el, és ne rá mozdítsa, akkor inkább csak kellemetlen. Nem kevésszer rázott már meg az áram, a legkellemetlenebb az volt, amikor két fázist kaptam két kéz közé.

Amit mindenképpen nézz meg: pisilj amilyen hamar csak tudsz: ha vöröses vagy barnás, akkor a vese károsodott, azonnal orvos. De ez olyankor jellemző inkább, amikor valaki bennemarad az áramkörben, és áramtalamítás után szabadítják ki.

2020. aug. 27. 14:18
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, semmi tunetem nincs egyelőre, a vizeletem is normális. Gumi talpu cipoben voltam, viszont enyhén nedves talajon. Háziorvoshoz fogok fordulni, köszönöm.
2020. aug. 27. 14:45
 7/7 anonim ***** válasza:
Én az elmúlt 60 évben számtalanszor fogtam kezet a hálózati feszültséggel. Nem vagyok villanyszerelő, csak bősz (ámde kissé figyelmetlen) barkácsoló. A legmaradandóbb élményt mégis egy 42V -os áramütés nyújtotta. Úgy leba5zott a létráról, mint annak a rendje. :-))
2020. aug. 28. 15:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!