Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » MENTAVILL márkájú LED égők...

MENTAVILL márkájú LED égők ennyire silányak?

Figyelt kérdés
A házba új áram kábelt húzott be az EON, 32 A villanyóra került telepítésre, teljesen új, szabályos villanyvezetékelés történt. Úl lámpatesteket ezzel együtt új LED-es égőket vettem, majdnem mindegyik MENTAVILL márkájú. Egy év alatt kb 5 db MENTAVILL márkájú LED égőm romlott már el... E14 6W 540 LM 3000K, E27 15W 1330LM 3000 K LED égők... Mivel új az elektromos hálózat, szerintem nem azzal van a gond. Volt amelyik égőnek meg volt a blokkja, visszavittem, kicserélték, mondták jaaa 'ezekkel ez elő szokott fordulni, garanciában cserélik'. Na de 1 év alatt 5 db?! LANDLITE, GE, TUNGSRAM, OSRAM, PHILIPS energiatakarékos és LED-es égőkkel sose volt gondom, volt olyan TUNGSRAM amit naponta többször kapcsolgatva több mint 10 évig bírta (mindig ráirtam a dátumot, mikor raktam be)... Ennyire gagyi a MENTAVILL saját márkája? Egy LED izzó nem romolhatna el ennyi idő alatt, szinte 'örök'-nek kellene lennie... Most már ahogy égnek ki, vissza se viszem, egyből PHILIPS vagy OSRAM, GE LED égőket veszek helyette...

2020. aug. 12. 05:26
A kérdező szavazást indított:
A MENTAVILL márkájú LED égők silányak!
A MENTAVILL márkájú LED égők általában nem olyan rosszak
A MENTAVILL olcsóbb termékei silányak, de van jó cuccuk
A MENTAVILL minden terméke silány
Nincs tapasztalatom MENTAVILL termékekkel
8 szavazat
 1/3 Pekka ***** válasza:
66%
Én eBay-en vettem minden lámpánkba a legolcsóbb no-name kínai LED "izzókat", átlagban 300Ft/db áron, eddig kb.3 db-ot kellett cserélni az elmúlt 5 évben. most már valamivel drágabbak (500 Ft/db körül már lehet kapni), de ez még mindig jobb, mint az itthoni horror árak!
2020. aug. 12. 07:14
 2/3 Szervizmérnök úr ***** válasza:
15%

LED-lámpákról beszélsz, nem bonyolult leírni.

Az izzólámpának izzószála van.

Égni meg a gázégő ég.

A tábortűz is ég.

Nekem ezt már gyerekként elmagyarázták és felfogtam.

2020. aug. 12. 08:57
 3/3 anonim ***** válasza:
74%

Ez az egész gyakorlatilag annyiból áll hogy a Mentavill leszerződik egy kínai céggel hogy tőlük fog led fényforrásokat vásárolni, amelyre kéri a cég logóját is rányomtatni. Egyeztetik a műszaki tartalmat, hogy melyik típusú fényforrás, melyik árszegmensbe kerüljön majd itthon beárazásra. Nyilván a törekvés az hogy minnél olcsóbban legyártatni odakint, itthon pedig a kategórián belül úgy beárazni hogy meg is vegyék.

Aztán ha garanciaidőn belül sok a meghibásodás, akkor kivizsgálják hogy melyik filléres alkatrész változtatásával, más beszállítótól való vásárlásával lehetne ezt kitolni a gariidőn kívülre.

2020. aug. 12. 10:03

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!