Megéri kiépíttetnem a napelemes rendszert?
Most még lehet olyat csinálni (azt hiszem 2022-ig) hogy a számodra felesleges áram az ELMŰ rendszerébe menjen, ezt cserébe kiegyenlítik, ha nem termel eleget a rendszered.
Tudnod kell, hogy a napelem egy befektetés, ami (napjainkban) 8-10 év alatt térül meg, miközben egy jobb napelem élettartama akár 30-40 év is lehet. Tehát ha megteheted, van rá pénzed, akkor mindenképp megéri.
pontosan mérd fel mekkora teljesítményre van szükséged és akkora rendszert építs!
nagyobbat nem érdemes!
amit egy évben felhasználsz kWh-t, annyit kell megtermelni kb.
a többletet nagyon olcsón számolják és még adóznod is kell belőle....
én is most számolgatom - csak valszeg pénzem nem lesz rá :D
de ha már lenne napelem akkor mindent villannyal oldanék meg! hűtés/fűtés, melegvíz, főzés.
én úgy hallottam, hogy 2024-ig lesz a szaldós rendszer...
"Nekünk úgy nézem egy 3 KW-os rendszer elég lenne, az ára 1-1,4 millió ft telepítés nélkül."
Nálunk telepítve annyi. SHARP NUJB 395 mono félcellás napelem, SMA inverter, rozsdamentes (saválló) rögzítéstechnikával
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!