A vezérelt áramot ki lehet köttetni?
Már elegem van hogy estére már soha nincsen meleg víz a 80 literes hajdu villanybojlerbe.
És ha ki lehet körülbelül mennyi a költsége?
Ha nem is teljesen szabályos, de én megoldanám kettős áramellátással. Vagyis kapna áramellátást a szünetekben is, a normál díjszabású körről.
Természetesen úgy értem, hogy technikailag korrekt módon oldanám meg, csak jogilag lenne támadható /leszarom.
Jogilag nem engedélyezett egyik áramszolgáltatónál sem, ha jól tudom.
Ennek ellenére elektromos fűtőpanelokat forgalmazó cég honlapján is láttam, hogy ajánlották a célra alkalmas automatikus átkapcsolót.
Persze, nekik üzleti érdekük, hogy eladják a cuccot.
Technikailag nincs veszélye, ha szakszerűen van megcsinálva.
Ha estére nincs elég melegvíz, akkor lehet ideje kivízkövezni, vagy megemelni a víz hőfokát legalább 60-65 fokra (páran itt folyton a 40-50 fokos vizeket ajálják ami baromság és egészségtelen is), esetleg cserélni nagyobbra.
"Jogilag nem engedélyezett egyik áramszolgáltatónál sem, ha jól tudom."
Ha akarja, átköti nappalira direktbe, semmi sem tiltja.
A villanyszerelő a költsége, aki megcsinálja.
A szolgáltatónál meg lemondod egy évre a kedvezményest.
Ha meggondolod akkor visszakapcsolják, ha pedig elégedett vagy a normál tarifáról működő bojler költségeivel, akkor megszünteted véglegesen.
A válaszolók szerintem azzal keverik, hogy a kedvezményesre nem lehet mást rákötni, csak helyhezkötött hőkészüléket. Arra szoktak váltót rakni. Meg amikor a mosógép megy a vezéreltről és hasonlók. De a bojlernál semmi akadája a normálról üzemeltetni. Jogilag sem. Bármikor lekötheted, és vissza is ugyanígy.
Ha valaki meg szeretné cáfolni, kérjen tanácsot az áramszolgáltatótól.
Még szép, hogy a bojlert átkötheted nappalira, de én nem arról beszéltem, hanem a váltós trükkről.
Szimplán átkötni nappalira nem nagy kaland, igazság szerint utána gondoltam rá, hogy ezt is külön említhettem volna.
De arra is gondoltam, hogy talán magától értetődő, vagy majd rátérünk később arra is, úgyhogy egyelőre függőben hagytam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!