Elromlott a lègkondi legyező?
Multkor esőben dolgozott itthon a légkondi és hirtelen egy villám végett elment az áram. A klíma is kikapcsolt de a legyezője (nem tudom a szekszerű nevét) fent maradt. Azóta egyre gyengèbb a tartása, mikor bekapcsolom nem szabályosan előre áll hanem inkább lefelé lóg. Ez odáig fajult,hogy ma már teljesen elment a tartása és mikor bekapcsolom nem emelkedik egyâltalán. Fújja a levegőt, de úgy áll mint kikapcsolt állapotában.
Erre mi a megoldás? Bárkinek ilyen jellegű tapasztalata?
1.Felnyitod a tetejét, és megnézed, van e szemmel látható hibája, amit esetleg magad is meg tudsz javítani?
2.Hívsz egy klímaszerelőt.
Azt hiszem, arra a terelőlapátra gondolsz, ami indításkor lenyílik és be lehet állítani, hogy legyezzen, vagy egy adott állásban legyen.
(Ezt tisztításkor ki is lehet pattintani.) Egy kis motor mozgatja, ez mehetett tönkre. Jobban én se értek hozzá, szerelőt hívnék. Esetleg ideiglenesen kézzel a nekem megfelelő pozícióba állítanám, akkor nem legyez ugyan, nálam ez nem is kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!