Internet elosztás. Hogyan?
Sziasztok.
Nemrég építkeztünk (ikerház), a ház egyik részében van internet UPC - már vodafone ugye. Az új részben az emeleten és lent is be vannak húzva a kábelek (mindegyik fent a padláson), mind a tvnek mind az internetnek azonban a connect box a másik házrészben van a földszinten. A tetőtér egy mindkét házrésznek ahol minden kábel található, a kérdésem az lenne, hogy meg lehet-e ezt oldani úgy, hogy a házon belül ne kelljen még egy csomagot fizetni feleslegesen, illetve magát a kábelt tv-t is el tudom-e osztani (van valami elosztó amibe bele kell dugni a tetőtérben)? Hívtam őket, de hát kb. annyira voltak segítőkészek és annyira jönnek(3-4 hetet mondtak) ki mint az internet minősége amit szolgáltatnak...
Köszönöm minden jót!
Nekem évekig a padláson lakott a Connect Box. Oda jött be a koax, bement egy 3-as szétosztóba, egy rögtön a Connect Boxba, másik kettő a két tévéhez le a lakásokba. Wifi a (fafödémes) padlásról egész jó volt, de a sebesség miatt az egyik lakásban még egy külön routert is feltettem a hálózati printer miatt. Magyarul: a padláson futott össze minden. Ott volt a vezetéknélküli telefon rádiós báziskészüléke is (a csak töltős bázisok lent a lakásban).
Az kiderült, hogy az összes cucc tud jóval melegebb környezetben is működni, mint ami meg van adva.
Mindenképp kellene a modemtől a padlásig egy utp kábel. A padláson egy sima rj45 toldóval összekötve az egyik szobába be tudsz tenni egy wifis routert. A konfigurálást nem írom le, vannak hozzá egész jó leírások, meg router függő. Ezt a upc-s/vodás szerelő nem fogja megcsinálni, max maszekban.
Ha nincs tv előfizetés, akkor nem fog kimenni senki a vodától, hogy megcsinálja neked, maszekban kell megoldani. Ha van már egy tv készüléked, akkor box nélkül is kérheted még két vételi hely kialakítását. Talán egyszeri 3500Ft, huszonpár csatorna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!