Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Internet elosztás. Hogyan?

Internet elosztás. Hogyan?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Nemrég építkeztünk (ikerház), a ház egyik részében van internet UPC - már vodafone ugye. Az új részben az emeleten és lent is be vannak húzva a kábelek (mindegyik fent a padláson), mind a tvnek mind az internetnek azonban a connect box a másik házrészben van a földszinten. A tetőtér egy mindkét házrésznek ahol minden kábel található, a kérdésem az lenne, hogy meg lehet-e ezt oldani úgy, hogy a házon belül ne kelljen még egy csomagot fizetni feleslegesen, illetve magát a kábelt tv-t is el tudom-e osztani (van valami elosztó amibe bele kell dugni a tetőtérben)? Hívtam őket, de hát kb. annyira voltak segítőkészek és annyira jönnek(3-4 hetet mondtak) ki mint az internet minősége amit szolgáltatnak...

Köszönöm minden jót!

#Upc, internet, vodafone, modem, net, elosztás, utp, kábel, intertnetkábell,
2020. júl. 30. 12:09
1 2
 11/13 anonim válasza:
Magyarul ez nem megy, mindenképpen a ConnectBox után kell osztanod a dolgokat, ahogy fentebb írtam.
2020. júl. 30. 19:38
 12/13 anonim ***** válasza:

Nekem évekig a padláson lakott a Connect Box. Oda jött be a koax, bement egy 3-as szétosztóba, egy rögtön a Connect Boxba, másik kettő a két tévéhez le a lakásokba. Wifi a (fafödémes) padlásról egész jó volt, de a sebesség miatt az egyik lakásban még egy külön routert is feltettem a hálózati printer miatt. Magyarul: a padláson futott össze minden. Ott volt a vezetéknélküli telefon rádiós báziskészüléke is (a csak töltős bázisok lent a lakásban).

Az kiderült, hogy az összes cucc tud jóval melegebb környezetben is működni, mint ami meg van adva.

2020. júl. 30. 20:33
 13/13 anonim ***** válasza:

Mindenképp kellene a modemtől a padlásig egy utp kábel. A padláson egy sima rj45 toldóval összekötve az egyik szobába be tudsz tenni egy wifis routert. A konfigurálást nem írom le, vannak hozzá egész jó leírások, meg router függő. Ezt a upc-s/vodás szerelő nem fogja megcsinálni, max maszekban.

Ha nincs tv előfizetés, akkor nem fog kimenni senki a vodától, hogy megcsinálja neked, maszekban kell megoldani. Ha van már egy tv készüléked, akkor box nélkül is kérheted még két vételi hely kialakítását. Talán egyszeri 3500Ft, huszonpár csatorna.

2020. júl. 31. 07:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!