Ha a napelemes PWM töltésvezérlőm 50A-os, akkor a kimenetén (kis égő jel) is 50A-t bír kiadni?
Köszi a választ, de te szerintem valamit félre értettél, vagy én fogalmaztam rosszul.
Szval részletesebben:
digitális PWM töltésvezérlő, 50A.
Bekötése alul: napelem +-, aksi +-, fogyasztó +- (kis lámpa jel, matrica💡)
na és hogy ezen a "fogyasztó" kapcson kijön-e 50A (kb 10A-rel próbáltam, működött)
Nincs semmi kontroll lámpa, csak a kijelzőn (LCD) jelenik meg a kis égő szimbólum.
Csak bővíthetőség szempontjából van 50A-os, ha később úgy gondolnám hogy veszek még napelemet meg aksit. Most napi szinten led szalagok mennek róla, kb 1A összesen, valamint telefont töltök róla.
Meg ugyan annyiba került egy 50A-os mint a 10A-os, ezért inkább a leg nagyobb, és akkor később nem kell nagyobb töltésvezérlőt vennem ha bővítésre kerül a sor.
Hogy mindenki értse, a lámpa csak egy ikon / rajzolat ami a terhelést szimbolizálja, hogy oda kell kötni.
Az viszont az akku kivezetése is egyben, tehát egyrészt az akku terhelhetősége a meghatározó.
Másrészt az is igaz, hogy a bemenő töltőáram is még rásegít, hiszen az terhelés hatására kétfelé ágazik: a töltőáram egy része az akkuba folyik, másik részét a terhelés szívja el.
Mindamellett kapcsolóüzemű szabályzónál (ami ekkora áramon már követelmény) nem lehet kijelenteni, hogy a szabályzó bemenő és kimenő árama egyforma lenne, hiszen a DC-konverter a transzformációs elvet követi, ilyen szempontból.
De természetesen, ha nagyobb a terhelőáram, mint a töltőáram, akkor a mérleg negatív lesz, az akku merül.
Fordított esetben töltődik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!