Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Hogy lehet gumit önteni?

Hogy lehet gumit önteni?

Figyelt kérdés
Létezik valami bolt ahol lehet kapni olyan komponenseket amiket ha összekeverek akkor egy formába ki tudok önteni bármilyen alakot gumiból? Vagy gumihoz hasonló anyag de nem lehet szilikon mert az szétrohad gyorsan. Szóval nekem valami tartósabb gumiszerű anyag kell ami 20 évet legalább kibír.

2020. júl. 16. 20:04
 1/7 anonim ***** válasza:
2020. júl. 16. 20:24
 2/7 A kérdező kommentje:
Ez jó anyag lehet de nincs valami kis tubusos kiszerelésben mert ezek ipari mennyiségek horror pénzért.
2020. júl. 16. 21:09
 3/7 A kérdező kommentje:
Az a praktikeres gumi spré is ilyen gumit fúj ki vagy azok valami gagyi szraok?
2020. júl. 16. 21:12
 4/7 Wadmalac ***** válasza:
100%

"de nem lehet szilikon mert az szétrohad gyorsan."

Hát pedig pont a fekete gumisra kötő sziloplaszt-tubust akartam javasolni, amit a sziló-pisztollyal lehet kinyomni.

Én autónál használtam, öt év alatt a garázsmentes UV-terhelés sem kezdte ki.

"Az a praktikeres gumi spré is ilyen gumit fúj ki vagy azok valami gagyi szraok?"

Az épp arra való, hogy amikor elöregszik, sérül, le tudod húzni, mint egy gumibugyit. Nem tartós, nem is az a dolga.

2020. júl. 17. 09:01
 5/7 Szervizmérnök úr ***** válasza:
100%

Tubusos változat a Gumiám (fehér) vagy FBS-ragasztó (színtelen).

Ezek szintén ecetsavas szilikongumik, ami vulkanizálódás után már semleges.

A folyamat elején okozhat korróziót a fémekkel érintkező ecetsav.

Szénhidrogének megtámadhatják, amitől feloldódhat, ettől eltekintve nagyon stabil anyag.

2020. júl. 17. 12:00
 6/7 A kérdező kommentje:
Wadmalac milyen az a fekete gumisra kötő szilo? Linkelnél? Feketét soha nem használtam de a fekete gumik a leg UV állóbak azért nem esett szét. Fehéret átlátszót öntöttem már de évek multán azok is elkezdtek folyni ragadni pedig bent a szobában voltak napot nem is láttak.
2020. júl. 18. 16:00
 7/7 Wadmalac ***** válasza:

Én még anno nagy hengerben vettem ilyet, de most látom, van kis tubusos is.

[link]

2020. júl. 20. 07:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!