Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Melyik mikrofont válasszam?

Melyik mikrofont válasszam?

Figyelt kérdés

Sziasztok. A napokban kinéztem egy bizonyos mikrofont. Audio technica at 2020 a típusa. Ennek a mikrofonnak létezik egy USB-s verziója is, ez lényegesen drágább (10 ezer forinttal). Az lenne a kérdésem, hogy integrált hangkártyával (alaplapom ASRock b450 steel legend) az USB-s lényegesen jobb hangminőséget nyújtana, vagy ilyen körülményeknél nem igazán van differencia? Plusz még az lenne a kérdésem azokhoz akiknek ilyen van, hogy elégedettek vagytok? Illetve egy minimális háttérzaj esetén (számítógép zúgása) is tiszta marad a hang? Animációs videókhoz szinkron készítéséhez illetve narráció készítéséhez is lenne használva. Ide belinkelem mindkét mikrofont.

A sima verzió: [link]

Az USB-s verzió: [link]

Előre is köszönöm, ha valamit kihagytam szóljatok kérlek.

2020. júl. 4. 08:58
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Lecsekollom a "Zállatorvos" videóit, de addig még egy kérdés, a Focusrite Scarlett Solo 3rd Generation nevezetű külső hangkártya szerintetek mennyire éri meg az árát? A youtube videók alapján jó kombó az AT2020-szal vagy akármilyen hasonló mikrofonnal csak nem tudom van e esetleg más alternatíva illetve xlr kábelből a 2000 és 10000 forintos között számottevő a különbség? Előre is köszönöm.
2020. júl. 13. 01:05
 12/16 anonim ***** válasza:
Teljesen jó hangkártya. Mondom, kábel a 4000Ft-os Neutrik. 2 és 10 közt ég és föld a különbség, 4 és 10 közt max a design, amíg bent lepi a por.
2020. júl. 13. 07:59
 13/16 A kérdező kommentje:
A Neutrik kábelhez tudsz adni egy linket? Sehol se találok kábelt csak csatlakozót.
2020. júl. 15. 11:24
 14/16 anonim ***** válasza:
2020. júl. 15. 12:10
 15/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a segítséget, végül egy 2.generációs Focusrite Scarlett 2i2 lett a hangkártya (volt egy boltban egy újra csomagolt darab és nagyon jó áron jutottam hozzá) a mikrofonok közül pedig egy audiotechnica at2020-ra esett a választás az előző hozzászóló által belinkelt neutrik kábellel. Szemezgettem az USB-s verzióval de szerintem így jobb hangminőség érhető el és jobban bővíthető a rendszer. Mégegyszer köszönöm mindenkinek, további szép napot! 😁
2020. júl. 18. 10:29
 16/16 anonim ***** válasza:
Jól tetted, hogy így döntöttél! Nem fogod megbánni, hidd el. Ha később fejleszteni akarsz, elég lesz csak egy jobb mikrofont tenni a lánc elejére. Azzal újabb éveket nyersz. :)
2021. dec. 5. 20:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!