Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Ha a meglévő KINGMAX 8gb DDR4...

Ha a meglévő KINGMAX 8gb DDR4 2666Mhz ramom mellé veszek egy teljesen másik 8gb DDR4 ramot lehet valami baj?

Figyelt kérdés

Pl.:veszek egy hyperx ramot aminek az órajele is más.

-Mikre kell figyelnem itt?(ezalatt órajel márka) és ha valaki tud valamilyen olcsó ramot a meglévőm mellé belinkelheti

-Ha megvettem a ramot és be is "pattintottam" akkor uttána van valami teendő a biosban, vagy csak elinditom a gépet és minden okés?

2020. júl. 3. 17:13
 1/5 belapus ***** válasza:
100%

Általában nem okoz gondot, általában menni fog dual channelben, csak az órajel ( Mhz ) az alacsonyabb értékkel fog működni.

Nem kell a biosban állítgatni, a rendszer az indítása után - elvileg - azonnal érzékeli többlet RAM-ot.

Az alaplap specifikációit érdemes megnézni a gyártó honlapján.Például van-e olyan memóriatípus, amelyet kifejezetten nem támogat ?

2020. júl. 3. 17:34
 2/5 A kérdező kommentje:
belapus, Köszi a választ! Hallottam valamit arról is, hogy a késleltetés nem mindegy. Erről mit tudsz? És ha pl olyan ramot veszek ami több Mhz-n fut akkor mindekettő 2666Mhz-n fog futni?
2020. júl. 3. 17:42
 3/5 belapus ***** válasza:
100%

Mindkettő a gyengébbik értékre szabályozódik.

Két memória használatakor általában jobb megoldás, ha a felhasználó valamilyen módon értékesíti a régi memóriát és egy kit-et vásárol.A kit egy olyan csomag, amelyben a gyártó által - elvileg - kipróbált, együttműködésre képes két memória van.

2020. júl. 3. 18:31
 4/5 A kérdező kommentje:
Értem, Köszönöm.
2020. júl. 3. 18:38
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Én épp most vettem egy modulom mellé másikat. Azonos időzítés, azonos órajel, azonos feszültség, más márka, más magasság, és megy dual channelben. De ez még teljesen azonos márkájú és specifikációjú modell esetében sem garantált, ezért vannak kitben párosítottak.
2020. júl. 3. 23:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!