Hogyan tudom leellenőrizni, hogy a töltő hibás?
"Hogy tudom meg, hogy hibás a töltő?"
Jellemzően onnan, hogy nem 0 V jön a kimenetén.
Ha két szál vezeték az egész (+/-), azaz nincs harmadik, kommunikációs csatorna, akkor nincs mitől váltani.
Egy standard CC/CV töltésszabályzó viszont terhelés nélkül pont a végfeszültségre áll be.
Pontosan milyen töltő ez?
Először arra gyanakodtam, hogy túl le van merülve az akksi, azért nem indul a töltés, de mentem vele még bőven
“Mérnök úrnak”
Pontosan nem tudom. 2 vezetékes +- kivezetés, elvileg 29.4V , 1A. Van egy zöld led ami világít, ha tölt, akkor pirosra kellene váltania. Legalábbis ez van rá írva. Piros - töltés, zöld, teljesen feltöltve vagy nincs csatlakoztatva. Gyárilag ez járt a rollerhez. Alapból zölden világít, de, ha rácsatlakoztatom a rollerre, akkor átvált pirosra, vagyis kellene.
“Zzolinak”
Nagyon szét van🙂. 7S2P pakkról beszélünk. Cellák feszültsége most, hogy már lemerítettem a rollerrel kb 1,5km-t mentem vele. (2P) 3.2V, 3.2V, 3.1V, 3.1V, 3.0V, 2.8V, 2.8V. Most annyit még megcsinálok, hogy RC töltővel cellánként feltöltöm és látni fogom mennyi ment bele. Annyi érdekesség még volt, hogy az akkupakk töltés (charge) vezetékein 12V-ot mértem, kimeneten (discharge) meg 26V-ot. .
A szokásos CC/CV töltésszabályzó, ami terhelés hatására átvált pirosra (CC-mód), ilyenkor az áramot a megadott értéken korlátozza. Ez általában érvényes a rövidzárra is, noha lehetséges visszahajló karakterisztika is, ami azt jelenti, hogy a zárlati áram kisebb értéken áll meg, mint a normál töltőáram.
CV-módban zöldre áll be, ahogy egyre csökken az akku által felvett áram. Terhelés nélkül a végfeszültségre áll be.
Ilyen töltőknél a rövidzáras teszt alkalmazható, mivel az a dolga, hogy az áramot korlátozza, a LED-nek pedig zárlatra színt kell váltani.
A cellák láthatóan le vannak merülve.
CC: constant current.
CV: constant voltage.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!