Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Hogyan tudom megjavítani?

Hogyan tudom megjavítani?

Figyelt kérdés
A múltimèterem rákötöttem 10amper fokozaton a háztartástani áramba ès durrant egyet ès semmilyen fokozat nem működik rajta hogyan tudnám megjavítani?

2020. jún. 5. 22:17
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Mi?
2020. jún. 5. 23:55
 12/20 A kérdező kommentje:
A fekete mèrőzsinórt a cím aljzat a pirosat pedig a 10amper aljzat a ha erre gondolsz
2020. jún. 6. 00:01
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Ez teljesen érthetetlen.

Mi az a "cím aljzat" és mi a "10amper aljat"? Talán a feketét a konnektor egyik oldalába, a pirosat a másika?

Mit akartál megmérni? A hálózati feszültséget?

2020. jún. 6. 00:09
 14/20 A kérdező kommentje:

Igen èrthetetlen autocorect kiszúrt velem a multimèterembe az egyik mèrőzsinórt (feketèt) a COM aljzat a vöröset pedig a 10 amper aljzatba.

Ès igen a fekete mèrőzsinórt a konektor egyik felère a másikat a másik felère, nehogy fèlre èrts a földelèsnek semmi szerepe nem volt.

2020. jún. 6. 07:26
 15/20 Szirty ***** válasza:

"rövid fehèr fèny áramlott a multimèterből"

Ez nem sok jót jelent...

Azt az alkatrészt kell kicserélni amelyikből a fény áramlott... :)

És még ki tudja mit a környékén. Nem valószínű hogy meg tudod csinálni.

2020. jún. 6. 08:38
 16/20 anonim ***** válasza:

13 vagyok.

"Ès igen a fekete mèrőzsinórt a konektor egyik felère a másikat a másik felère, nehogy fèlre èrts a földelèsnek semmi szerepe nem volt."

Na ez volt a probléma, az árammérőt párhuzamosan kapcsoltad a hálózattal.

Még most sem írtad, mit akartál megmérni?

2020. jún. 6. 09:33
 17/20 A kérdező kommentje:
Na megnèztem ès a zsinór tökèletesen működik a multimèter belselyèben minden rendben, mik a tünetei ha lemerül az elem benne mert a kijelzőn egy számot nem tud kiírni pl nyolcasnak csak a felèt
2020. jún. 6. 11:49
 18/20 Szervizmérnök úr ***** válasza:
100%

Az a meghajtó processzor hibájának a tünete, dobhatod el szerintem.

Lehetne persze a kijelző érintkezési hibája is (más esetben), de itt az ok --> okozat arra mutat, hogy kapott egy komoly impulzust a processzor érzékeny áramköre, ezzel a pályafutása véget ért.

2020. jún. 6. 12:06
 19/20 Szervizmérnök úr ***** válasza:
100%

Esetleg érdekes lehetne még az LCD-kijelzőt cserélni (egy másik műszerből), hátha csak az kapott.

De a felvetés inkább csak elméleti. Nem nagyon szórakozunk már ilyennel manapság...

2020. jún. 6. 12:10
 20/20 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm a válaszokat 😃
2020. jún. 6. 15:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!