A szolár technológiát használó analóg óráknak van e
valami típus hibájuk? Konkrétan a Citizen Eco-drive és a
Seiko Solar családról lenne szó.
Figyelt kérdés
2020. jún. 4. 19:13
1/9 anonim válasza:
Citizent nem ismerem, de Seiko solarom kb. 10 év alatt tucatnyi volt, most is egy Seiko Arnie-t hordok ( SNJ028P ). Soha semmi gondom nem volt velük. Abszolút megbízható, értékálló modellek.
2020. jún. 4. 20:06
2/9 anonim válasza:
Nagy kapacitású kondi tárolja az energiát, s 5-6 év alatt általában tönkre megy. Kb. 20 ezer forint a cseréje. Ennyiből hagyományos órában jó sokszor cserétethetsz elemet.
2020. jún. 4. 20:10
3/9 anonim válasza:
A Seiko Solárban és a Seiko Kineticben is ilyen kondi van. A Kineticben már kétszer kellett cseréltetnem. A Seiko szervíz Japánból rendelte, három hét várakozás, tömítő gumik cseréje (minden bontás után - 200 m-ig vízálló), nem is tudom, másodszor mennyit fizettem.
2020. jún. 4. 20:21
4/9 anonim válasza:
Jah kb amit írnak, 5-8 év alatt tönkremegy, de egy 30-40 ezres órában nem sok értelme van cseréltetni, persze ha több százezres óra akkor ott mindjárt más a helyzet.
2020. jún. 10. 16:16
5/9 anonim válasza:
2.-nál a pont.
Ezek gyakorlatilag egy elemet töltenek újra és újra, de amikor ez meghal, akkor drága csere.
2020. jún. 14. 16:45
6/9 anonim válasza:
2-es válaszoló!
"Nagy kapacitású kondi tárolja az energiát, s 5-6 év alatt általában tönkre megy. Kb. 20 ezer forint a cseréje. Ennyiből hagyományos órában jó sokszor cserétethetsz elemet."
Jujj, 5-6 évente ráköltessz az órádra 20ezer forintot, jujj most mi lesz... Nem kellene ennyire szarrágóskodni....
Jók órák, 10-15 évente egyszer kell a kondit kicserélni, jól bírják. Én Seiko-t vennék, az sokkal jobban tartja az árát.
2020. júl. 2. 11:20
7/9 anonim válasza:
Nem "szerrágóskodásról" van szó, hanem arról, hogy 3-4 hétig kell várni rá, amíg megjön az órához való tömítés készlet + a kondi.
Az első kondi 6 évig tartott, a második már csak 5-ig. Egyébként jónéhány Seikom volt automatától kinetic-ig, sőt van egy beszélő karórám is - német/angol nyelven. (A966-4000)
Nincs bajom a Seikoval, de nem szeretek hetekre óra nélkül maradni.
2020. júl. 2. 17:06
8/9 anonim válasza:
Be kell vinni a hivatalos Seiko szervízbe. Nekem 8 év után mondta fel, egy hét alatt kész is volt. :) A Seiko nekem nagy szerelem. :) Főleg a búvár vonal jön be. (Turtle, SKX, Sumo, Samurai, Tuna, Monster) De az Alpinist és a Coctail is gyönyörű. :)
2020. júl. 2. 19:24
9/9 anonim válasza:
A Bajcsy Zsilinszky úti Seikio szervízbe szoktam vinni, ott "szívattak".
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!