Hálózati elosztó vásárlásakor mire kell odafigyelni?
Nem kell egy egyszerű vásárlást túlbonyolítani, a legtöbben nem teszik, azonban én szintén túlbonyolítom, na mondjuk nem egy hosszabbító vásárlását.
Ne noname legyen, legyen valami neve is, ehhez az kell, hogy ne a piacon vedd meg. A kábelben jó ha van anyag, de ne csak a szigetelés legyen vastag. 16A/250V/3500W stb. amit rá szoktak írni, amit ráírnak a gagyira is, mert a műanyag így jön le a gyártósorról. Ezek helyett inkább a kábel keresztmetszetét kell nézni, ha megvan 1.5 mm2, akkor bírni fogja az esetleges nagyobb terhelést is. Általában 1.5 m vezetékkel szokták szerelni, ez néha kevés lehet. Végső soron össze lehet rakni egyet egyedileg, de a boltban kaphatókkal sincs probléma. Vettem készen és már csináltam is. Legutóbb az Obi-ban vettem egyet készen. Nem szorult ki-bedugáskor, de normálisan tartott, a kapcsoló sem tűnt rossznak, megfelelő volt a kábel keresztmetszete, nem volt 1000 forint, már mentem is a pénztárhoz.
Hasonló elosztót használok évek óta, van benne anyag, belül is egész normális, a 6+1 kapcsolóból egy kapcsoló halt meg, pontosabban a fényjelzés, a kapcsoló ettől még működik. A terhelést is biztosan bírná, de egy szünetmentes tápegység után van, annak pedig véges a terhelhetősége.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!