Működik vagy ennyi neki ? Túláramvédő dugalj ledje nem világít , hetek óta . Ezáltal nem is véd vagy csak a led égett ki ?
Nem tudni,hogy az a led csak dísz,vagy van e szerepe.
Nekem is van Apc surge protector,az egyikben egy zöld led,power ok vagy nem tudom mi van ráírva.
Másikon ugyanez,csak ott van még egy zöld led talán a földelést figyeli pluszban.
Ha nem csak dísznek tették bele,akkor valószínű,hogy a varisztorok állapotát jelzi ki.
Lehet a tiéd kapott egy közeli villám csapást,azt kilőte benne a varisztorokat,vagy supressorokat.
Majd egyszer szétszedem az enyém azt megnézem,nem e valami humbuk csak ez a kütyü.
Mondjuk az enyém túlfesz védős,nem túláram védős.
Túláram védősben csak egy rezetelhető bizti van,meg vagy led,vagy glim lámpa.
Villám ellen túlfeszvédő van, ilyen hosszabbítók többféle típusán pedig többféle felirata, funkciója is lehet a LED-nek.
Ha megtetted azt, hogy a LED mellett van valami jelzés is, de "elfelejtetted" közölni, az különösen méltatlanná tesz bármi választ.
De számít a típus is.
Megnéztem:
1 Led Surge protection
2 Led Ground Ok
Mindkettő világít.
De a kérdésben még nem világított.
Egyébként ilyen jelző LED-ek soha nem égnek ki, mivel jelentéktelen terhelésnek vannak kitéve (most mellékes, amikor régebben kék LED-ek égtek ki, azok még gyengébb fajták voltak).
Meg mióta múltkor láttam olyan gyári leírást, hogy egyik típusnál világít a "villám" LED, az a jó, másiknál meg nem, az a jó, így már érdekes a helyzet.
Nekem az lenne a logikus,ha nem világít a led,akkor nem is enged át magán semmit az elosztó.
Ezzel jelezvén,hogy cserés.
Ha lehet használni továbbra is,csak nincs visszajelzés az akár utalhat arra is,hogy a védelem elszállt,így normál elosztóként megy tovább.
Most nézegettem,olyan is van ahol zöld led, helyes üzem,piros led,hiba.
Ha semmi nem világít szintén hiba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!