Ha egy bluetooth hangszórónak elromlik az akkumulátorja és nem bírja már mint újkorába, töltés közben bírni fogja hogy ha hálózatról halgatnám? Nem merülne le közbe?
Minden a töltődön múlik,a telefon is le tud merülni,ha gyenge töltővel töltöd és közben játszol.
Ha jó a töltöd nem fog kikapcsolni,mert többet tölt bele mint amennyit elhasznál.
Persze zene hallgatás előtt kikapcsolt állapotban töltsd fel,és hagy is rajt a töltőt hallgatás közben is.
Még annyit tudok ajánlani az akksi regenerálásához,hogy merítsd le teljesen a hangszórót annyira,hogy be se kapcsoljon,utánna kikapcsolva egyhuzamban töltsd maximumra ,megint merítsd le teljesen,és szinten egyhuzamban töltsd maxra.
Várhatólag ez is javítani fog az akksi élettartamán.
1-2 havonta érdemes ezt megismételni. (Teljes merítés és egyhuzamban maxra töltés)
Utolsó: értem, de hogy lehet az hogy egyik napról a másik hírtelen 3 órát bír. Pár nappal előtte meg meg egyhuzamba 12 órát. Arra gondoltam hogy direkt egy frissítéssel rontották el.
Oké meg próbálom, de hányszor merítsem és töltsem fel? 2x elég?
A gyári adapter 5V / 2,3A = 11,5 W teljesítmény leadására képes, amivel 4,5 óra alatt képes feltölteni a 6 Ah kapacitású akkut.
(Most az mellékes, hogy 2,3A x 4,5h = 10,35 Ah, ugyanis 80 % után az akku elérte a végfeszültséget, a felvett áram egyre csökken, így elnyúlik ez a szakasz, plusz veszteségek is vannak.)
3,7V x 6Ah = 22,2 Wh energiát tárol az akku, amivel állítólag 20 órát működhetne, de 20 óra üzemidővel számolva csak 1,1 W átlagteljesítmény jön ki.
--------------------
Speaker System
Hands-Free Function Yes
Amplification Typeactive
Nominal Output Power 20 Watt
Speaker Details
Speaker Channel Type stereo
Speaker Channel Qty 2
Channel (RMS) Output Power 10 Watt
-----------------------
Noha szerintem 10 W összteljesítmény reálisabbnak tűnne.
Akárhogy is van, ha a példa kedvéért bemegy 11,5 W és kimegy 10 W, az pozitív mérleg lenne az akku számára, ami ilyenkor pufferként működik.
Persze, vannak veszteségek is, illetve a zenei átlagteljesítménnyel kell kalkulálni, ami mindig kevesebbre szokott kijönni mint a lehetséges maximum.
Most 2X utánna elég pár havonta 1X
Lehet,hogy csak valami memória effektus alakult ki,és megoldódik a probléma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!