Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Miért foroghat a tápom ventill...

Miért foroghat a tápom ventillátora túl gyorsan? Többi lent.

Figyelt kérdés

Szóval,az lenne a probléma,hogy ma nagyjából 3 óra fele még semmi baja nem volt,de egyszer csak arra lettem figyelmes,hogy furcsa hangot ad ki valami a gépemben. Elkezdtem jobban hallgatni és mint kiderült,valszeg a táp lesz a bűnös,mivel fenti tápom van és eléggé felismertem,hogy ez nem jöhet a proci hűttőből hanem ahogy mondtam a tápból.

Nem tudom hogyan tudnám elmagyarázni,de nagyjából egy bő 15 percig ilyen zümmögéshez hasonló hangja volt és elégge megijedtem,szóval ahogy végeztem a beszélgetéssel,kikapcsoltam a gépet. Azután inkább elmentem mást csinálni és úgy voltam vele,hogy hagyom pihenni.Azután gondoltam megpróbálom még 1x. Bekapcsoltam,nem volt zümmögő hangja,de viszont iszonyatosan gyorsan pörgött a ventillátora a tápnak. Kikapcsoltam megint inkább és úgy voltam vele,hogy akkor most rá fókuszálunk a táp tisztítására. Amennyire csak tudtam kitisztítottam meg minden. Visszakapcsoltam de még mindig ugyan olyan volt,szóval 19 óra óta inkább kikapcsoltam és a tápot is lekapcsoltam,hogy ne kapjon áramot.

Ez a márkája,és miután rákerestem elégge láttam,hogy milyen ez a táp. Mint kiderült egy nagy rakás *bénaság*.Szóval ez lenne a gondom és gondolkodom,hogy meglehetne ezt oldani valahogy vagy ennek a tápnak annyi és bedöglött? Csak mert még 2-3 hét amíg megtudom venni a hiányzó videókártyát,alaplapot és gépházat az új gépemhez. (Ja,és mielőtt bárki leszólná a hozzáértésemet,nem. Annyira nem értek a tápokhoz mivel soha nem volt annyi pénzem,hogy egy normális alkatrészt vegyek amit én választok ki,ezért amíg el nem kezdtem dolgozni addig nevelőapám vett nekem egy előre összetett gépet,csak nem gondoltam volna,hogy ennyire szar táp lesz benne. Előre köszönöm mindenkinek a választ.) [link]

2020. ápr. 30. 22:20
 1/6 Szervizmérnök úr ***** válasza:
73%

Lehet, hogy csak a szokásos csapágyhiba, zörgés tévesztett meg. Ez lehet időszakosan jelentkező, de ilyenkor ajánlatos egy kis olajat tenni bele.

A 12 V-os ventilátor fordulatát általában egy hőfokfüggő szabályzás csökkenti, egyszerű tranzisztoros áramkör vagy csak egy soros NTC termisztor.

Ez nem nagyon romlik el.

2020. ápr. 30. 22:31
 2/6 Gugu Gabor ***** válasza:
100%
Ha most alaktrészenként veszed a gépet a tápit akár most is megveheted. Ird le mist milyen géped van mit szeretnél, aztán ha megvan az uj mehet átt a táp abba
2020. ápr. 30. 22:52
 3/6 anonim ***** válasza:
73%

Táppal nem jó játszani.

Ha nem tudod, hogy mi a zörgés és nem tudod kimérni a feszültségeket, akkor vagy keress a közeledben egy hozzáértőt, vagy inkább felejtsd el a gépet egy darabig.

Ahogy az előttem szóló is írta, most is megveheted az új géped tápját, ha van rá kereted és használod azzal, míg meglesz a gép.

Csak, hogy ne a levegőbe beszéljek, ment már tönkre előre összerakott, 7 éves gépben a táp. Mindent elvitt. A 12V-os ág szállt el. A HDD élte túl egyedül, mert volt a tápon vedődióda. Azt leszedtem és így az adatok megmenekültek. A HDD is még nagyon sokáig ment így.

2020. ápr. 30. 23:12
 4/6 A kérdező kommentje:
Az az egyetlen egy gond,hogy az a hülye táp annyira be van oda szorítva,hogy csak úgy tudnám kiszedni ha fel feszíteném és azt meg észre vennék és akkor gari off. És igen,a tápom már megvan,de arra gondoltam,hogy szerintem addig úgy csatlakoztatom a tápot ez miatt,hogy valahogyan elvezetem annak a tápnak a kábeleit úgy,hogy ne zavarjon sehol és kint hagyom a gépház mellett a dobozán a tápot. (Az új tápom egy seasonic focus GX 650 gold,szóval itt már beleadtam a pénzt egy jó tápba is,nem csak a GPU-ba meg a prociba.) (Bár igazából ha úgy van és bárkit érdekel mit tettem össze,akkor leírhatom.)
2020. máj. 1. 08:01
 5/6 A kérdező kommentje:

Ja,2. Válaszoló. Alapjáraton sajnos csak annyit tudok,hogy egy MSI Geforce GTX 1050 van a gépben,egy I5 7700K azt hiszem és a 16GB (2x8) DDR4-es corsair vengeance RGB pro van benne. A ramot még én vettem bele plusszba mert észre vettem,higy egy no name 8GB ram van benne,szóval ja.

Az új gépemet meg már megvan minden,hogy mit teszek bele.

Gigabyte AORUS B450 Elite

AMD Ryzen 7 2600X

Powercolor Radeon RX 5600XT Red Devil

Akkor a Corsair Vengeance RGB Pro 16GB

Seasonic Focus GX 650W gold

És egy WD 1TB HDD aztán ennyi egyenlőre

2020. máj. 1. 09:52
 6/6 A kérdező kommentje:
Amúgy meg köszönöm mindenkinek a választ. Valszeg vagy az lesz,hogy akkor azt csinálom majd amit mondtam,vagy pedig hagyom az egészet a fenébe és amikor meglesz az alaplap is meg minden akkor már összeteszem és amíg megnem jön a videókártyám addig nem fogok játszani hanem csak böngészni,mivel ígyis úgyis majd le kell operálnom mindent a HDD-ről egy windows-al együtt,szóval ja
2020. máj. 1. 09:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!