Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » BOSCH PSR960 akku javítás?

BOSCH PSR960 akku javítás?

Figyelt kérdés

Van egy BOSCH PSR960 fúró/csavarozóm. 9,6voltos Ni-Cd akksija van. teljesen tönkrement már, de a gép még tökéletes szinte új. Apám a garázsban tartotta a gépet a -10 fokokban 4 éve - nem csoda, hogy megfeküdt szegény akksi.

A cellákat ki tudnám cserélni Li-ionra?

Mennyi cella kellene?

3,6 Voltos cellafeszültséggel számolva 2,6 darab cella kellene.

ha 3S pakkot csinálok akkor a feltöltött akksi (3x4,2V) 12,6 Volt lenne. Ez nem fogja kinyírni?

Vagy olyan vezérlőt kellene vennem amin tudom állítani a max töltési feszültséget és csak mondjuk 3,9 tölteni?

2020. ápr. 27. 21:22
 1/2 Szervizmérnök úr ***** válasza:
69%

Nem olyan vészes, ezek a DC motorok nem hímes tojások.

Egyébként is 9,6 V az 8 db cella, ami feltöltve 1,4 V, utána beáll kb. 1,3 V-ra.

Az 8 x 1,3 = 10,4 V.

Az a kis többlet már csak annyival jár, hogy kicsit pörgősebb lesz a gép, javul a "felhasználói élmény".

Youtube-on is láttam 9,6-os felújítást, szintén 3S konfigurációval.

Magam részéről egy 12 V-os gépet (10 Ni-Cd cella) teszteltem 3S és 4S felállással.

Ha kiszámolod, utóbbi 16,8 V max. szép kis többlet, de jól pörög, kutya baja.

3S viszont lassabb, komótos, az nem kellett.

2020. ápr. 27. 22:10
 2/2 A kérdező kommentje:

Köszi Mérnök úr! akkor így fogom csinálni!

Jó kis gép lesz! :D

Te meg aki lepontozod nyugodtan menj oda ahova gondolom!

2020. ápr. 27. 22:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!