Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Miért nézik le manapság...

Miért nézik le manapság azokat, akiknek nincs internetje?

Figyelt kérdés
Egyre többször hallani, hogy a 21. században mindenkitől elvárható, hogy legyen internetje és tudja használni. Ezt a véleményt már régóta hallom az otthonra bekötött internettel kapcsolatban, de újabban már ki lett terjesztve. Az okostelefon is elvárt és a mobilinternet előfizetés is elvárt. Ez utóbbi például nekem sincs, pedig fiatal vagyok.

2020. ápr. 24. 17:02
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó!

Nem tudom milyen banknál van a hölgy de a kh-nál van olyan hogy csekkbefizetés és ott a csekk minta, ott a QR kódos csekk nélkülit ia betudja fizetni.

Kérdező!

Az hogy ki miért nézi le mert egy paraszt!

Emlékszem kb 2000-2005 körül volt nálunk hogy a városban csak pár család engedhette meg magának a netet. Nos nálunk volt sztem utoljára akkor ia csak az a bedugós mobilnet... Aki nem tudja nem olyan családból származik h ő megengedheti nem fogja érteni és lenéz. Sokáig szégyelltem én is h nincs netünk

2020. ápr. 24. 18:32
 12/29 Szervizmérnök úr ***** válasza:
27%

# 11

Ahogy írtam, nincs netbankos hozzáférése, jelszó stb. Hogy legyen, ahhoz is a bankba kellene elmenni, személyesen.

2020. ápr. 24. 18:34
 13/29 anonim ***** válasza:
100%

Bocsi azt nem olvastam.

Felkéne hívni neki a bankját és megkérdezni megadják/ módosítják-e telón, mert a kh-nál ez is működik.

Rengeteget használom a mobilbankomat ezért mondom csak

2020. ápr. 24. 18:37
 14/29 Szervizmérnök úr ***** válasza:
27%
#13 A Budapest Banknál nem sikerült megoldani, állítólag csak személyesen lehet.
2020. ápr. 24. 18:39
 15/29 A kérdező kommentje:
Én azt nem értem, hogy ha postára mentél, akkor mennyivel tudta jobban odaadni az ellenértéket.
 16/29 anonim ***** válasza:
100%

60-as IQ felett senki nem nézi le. :)

Gyökerekkel meg nem kell foglalkozni. Senki nem várja, nem várhatja el, hogy te a saját lakásodban mire fizess elő, és mire nem. Eleve semmi köze hozzá.

Azzal ellenben egyetértek, hogy aki nem akar kiszolgáltatottan és elzártan élni, annak nagyon ajánlott, hogy elboldoguljon a digitális technika világában.

Ez viszont nem azt jelenti, hogy minden baromságot egyből meg kell venni! És fordítva: attól, mert valaki minden tech-kütyüt megvesz, még nem fog érteni hozzá.

De ha belegondolsz, egyre több mindenhez kell számítógép. Egy szakdolgozatot nem lehet már jó ideje kézzel, vagy géppel írva leadni. Sok állásra eleve e-mailben kell jelentkezni, és egyre több munkahely van, ahol a munka bizonyos részeit számítógépnél kell végezni.

De a képességek egy dolog. Az meg egy másik dolog, hogy te milyen eszközöket akarsz használni.

Az pedig megint más dolog, hogy hiába van sokaknak fél vagyont érő tch-cuccuk, ha azzal alig tudnak valamit csinálni. Tudod, hogy az internethasználók hány százaléka "ért az internethez"? Nagyjából olyan 10-20%-ra tippelem. Persze felvágnak a félmillás ájfónjukkal, állítom évent többet költenek tech-kütyükre, mint én 10 év alatt... közben meg én egy butatelefonnal jóval több mindent meg tudok tenni, mint ők egy felső kategóriás "okostelefonnal".

Ja, és igen, internethasználat... amikor legtöbbjüknek beletörik a bicskája, ha egy fájlt kell e-mailben elküldeni. Pláne, ha nagy méretű, és netán még visszaigazolást is kérek a kézbesítésről... lehet, hogy túlbecsültem, amikor 10%-ot mondtam.

És végül még egyszer mondom: annak, hogy neke, vagy neked milyen személyes használati eszközeid vannak, abszolúte senkinek semmi köze. Ha én azt mondanám, hogy holnaptól telefonom sem lesz, arra sem szólhatna senki semmit.

17/29 anonim ***** válasza:
100%

"ha Volánbuszra akarok szállni előre nem tervezetten, azt se tehetem meg, mert nincs a telefonomon internet."

De, megteheted. Tegyük hozzá, az e-buszjegy rendszere egy hulladék. Múltkor lejárt a bérletem, akartam elektronikusan jegyez venni, egyszerűen le volt halva az oldal, ahol feltölthettem volna az egyenleget. Ha nagyon akarok, az első ajtón dörömbölve vehetek jegyet, de amúgy most ellenőr ritka, mint a fehér holló. "Békeidőben" meg nyugodtan vehetsz jegyet. Sőt... ameddig nem jött a járvány, az volt megoldhatatlan, ha nem készpénzben szerettél volna fizetni.

2020. ápr. 24. 18:42
 18/29 anonim ***** válasza:
100%

Én sem csak az iskolásokra, fiatalokkra gondoltam.

Anyám 99.99x többet posztol facebookon mint én pedig ő 60 feletti már.

Egyszerűen rá van mindenki kattanva a netre.

Most ez van aztán majd jönnek más korok.

Az emberek szeretnek egy irányba haladni.

És ha valaki ettől eltér hamar megítélik, elítélik.

Most az, hogy ez éppen a net vagy fülbevaló a férfiaknak, az tök mind1.

Aki más azt kinézik, hamar mert más.

Mert most ez a trend.

Mindenről, mindenkiről mindent tudni.

Már kaptam olyan üzenetet is, hogy miért nem frissítem a profilom.

Pedig hát az az enyém...

2020. ápr. 24. 18:43
 19/29 anonim ***** válasza:
100%

"Pl. Ha bezárnak a bankok"

Nem zárnak be. Ha bezárnának, akkor meg azonnali fizetési haladékot kapna mindenki. Jogilag nem tehetnék meg, hogy csak online lehessen ügyet intézni.

2020. ápr. 24. 18:45
 20/29 Szervizmérnök úr ***** válasza:
100%

# 15

Úgy, hogy ideadta a bankkártyáját és azzal fizettem.

2020. ápr. 24. 18:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!