Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Miért nézik le manapság...

Miért nézik le manapság azokat, akiknek nincs internetje?

Figyelt kérdés
Egyre többször hallani, hogy a 21. században mindenkitől elvárható, hogy legyen internetje és tudja használni. Ezt a véleményt már régóta hallom az otthonra bekötött internettel kapcsolatban, de újabban már ki lett terjesztve. Az okostelefon is elvárt és a mobilinternet előfizetés is elvárt. Ez utóbbi például nekem sincs, pedig fiatal vagyok.

2020. ápr. 24. 17:02
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
44%

Hát szerintem elég gáz akinek nincs internete.

Hogy szerez információt? Szerintem egy másik párhuzamos világban él akinek nincs internerkapcsolata.

Például a mobilinternet is nagyon hasznos, akárhol megtudod nézni az emailjeidet, de szórakozás szempontjábol sem utolso.

2020. ápr. 24. 17:09
 2/29 A kérdező kommentje:
Már azt se értem, hogy ezt mire fel engeditek meg magatoknak. Tisztában vagytok az illetők szociális helyzetével, szükségleteivel?
2020. ápr. 24. 17:13
 3/29 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen normális ez a helyzet. Ismerek olyan helyeket Magyarországon ahol normális lefedettség sincs, pedig menetrend szerinti buszjárat jár arra. Ha pont ott borul fel és mentőt kéne hívni, cseszheted, mert nincs térerő.
2020. ápr. 24. 17:16
 4/29 anonim ***** válasza:
86%

Kedves kérdező!

Mert most ez a trend.

Olyan maximum a hegyekben lehet, hogy nincs elég térerő segítséget hívni, de elárulom erre használhatod az összes hálózatot.

Viszont az manapság már elvárt, hogy minden másodpercben online legyél és közzétedd az életed.

Ha nem így teszel akkor más vahy mint a többiek...

Mobilnet nélkül meg lehetetlen azonnal posztolni, hogy fagyizni voltál...

Nekem sem volt mobilnetem a sulis idők alatt helyette eljártunk billiárdozni meg focizni stb.

A szociális élet áthelyeződött az internetre lassan már többet ér egy like mint egy igaz barát...

Jó ez nyílván túlzás de ilyen irányba halad a mai fiatal generáció...

2020. ápr. 24. 17:46
 5/29 A kérdező kommentje:
Most nem csak az iskolás hülyegyerekekről beszélek, ha Volánbuszra akarok szállni előre nem tervezetten, azt se tehetem meg, mert nincs a telefonomon internet. És azt is úgy indokolják, hogy elvárható, hogy legyen internetem.
2020. ápr. 24. 17:52
 6/29 anonim ***** válasza:
95%

Én az előnyeit tudom sorolni, legalább a mobilnetre. Pl a volánmenetrendet is tudod nézni, mert a buszmegbe a papírra nem biztos hogy időben kikerül ( bár az annyira nem változó inkább bp útvonaltervezés)

Pl a banknál a mobilbank is hasznos, tudok itthon utalni, nem kell bemenni, szabit kivenni, várni, postára se kell menni ott se kell várni stb nekem a posta az nem lenne opció az ingázás meg a meló miatt, reggel még nincs nyitva haza érek már nincs nyitva. Csomó hivatalos ügyet is tudok telóról emailen meg ügyfélkapun intézni.

Nem kell fbre semmi faxágot posztolni, mert van vkinek net

2020. ápr. 24. 17:58
 7/29 anonim ***** válasza:
0%
+ érv pl ha ügyet intézel jobb emailen küldeni neked is és a szervnek is akinek küldöd. Nem hagyod te se el az iratokat meg van a portálodon, ők se hagyják el, tudsz mire hivatkozni, hogy ekkor meg akkor megküldted.
2020. ápr. 24. 18:05
 8/29 anonim ***** válasza:
17%

Itt a vírus helyzet miatt ezt a védelmet hozták, sajnos aki tud az vesz online aki nem annak maradt a morgás.

Sajnálom,de ez van.

Legalább erre az időszakra biztosítsd magadnak. Neked is könnyebb lesz az életed hidd el.

Pl. Ha bezárnak a bankok és akinek nincs ebank, az sajna megszívja. Nem fog tudni utalni.

Postán nem tud csekket fizetni ha ezek is bezárnak, de úgy gondolom ennek kicsi az esélye.

Sok szolgáltató csomó ingyen netet adott. Ettől nem kell neked instát meg tik tok meg kitudja miket csinálna, csak hogy tudj utazni vagy bliccelsz...

2020. ápr. 24. 18:09
 9/29 A kérdező kommentje:
Nem magam miatt panaszkodtam, hanem kérdezem, hogy mi visz arra egyeseket (például az első válaszolót), hogy megvetően tekintsenek azokra, akiknek nincs? Bizonyítottak valamit életükben, hogy ezt megtehetik?
2020. ápr. 24. 18:27
 10/29 Szervizmérnök úr ***** válasza:
81%

Nyugdíjas hölgyrokon példája: ő már régen rászokott a mobilnetezésre, Facebookos ismerőseivel el tudja tölteni az időt.

Mégis elkövette azt a hibát, hogy nem csinálta meg a netbankos hozzáférést, amit csak személyesen lehet a bankban.

Most beütött a vírus, sárga csekket jó lenne befizetni, de nem a postán.

Még azt is kitalálta, hogy a QR-kódos csekkre van megoldás.

De amelyiken nincs kód, az nem megy.

Szégyenszemre nekem kellett elmenni a postára, hogy sárga csekket fizessek be, ilyen őskori módon.

Saját netbankomból is átutaltam volna, de készpénzben sem tudta ideadni az ellenértéket, mert már a bankautomatához sem mert elmenni, a vírustól való félelmében.

Lényeg, mai világban már minimum, hogy legalább egy okostelefon kezelését tanuld meg, hogy szükség esetén képben legyél!

2020. ápr. 24. 18:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!