Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Lehet-e VARTA 1,5 Voltos...

MORL kérdése:

Lehet-e VARTA 1,5 Voltos töltővel (2100mAh) Varta 1,2 Voltos (2100 mAh) tölthető ceruza akku tölteni?

Figyelt kérdés
2020. ápr. 22. 10:05
 1/8 Szirty ***** válasza:
77%

Milyen az a VARTA 1,5V-os töltő?

Mit tölt az?

2020. ápr. 22. 10:18
 2/8 Szervizmérnök úr ***** válasza:
100%

Ni-Zn akku van 1,6 V névleges és 1,9 V töltési feszültséggel, de olyat pont a Varta nem gyárt, ha jól tudom.

Valamit elnéztél.

2020. ápr. 22. 10:45
 3/8 anonim ***** válasza:
34%

Pontosan milyen töltőről (típus? nincs ráírva, milyen cellák tölthetőek vele?) van szó?

Mert a tölthető ceruzaakkukból 4 féle van:

* Li-Ion - ez 3,6 V-os

* NiZn (nikkel-zink) - ez 1,6 V-os, de nem elterjedt (nem hinném, hogy a Varta gyártana hozzá töltőt)

* NiCd (nikkel-kadmium) - ez 1,2 V-os

* NiMH (nikkel-metálhidrid) - ez is 1,2 V-os

1,5 V-os töltő nincs.

Amire ügyelni kell: régi, kizárólag NiCd-akkuk töltésére szánt "buta" töltővel NiMH akkuk nem igazán tölthetőek hatékonyan. Vagy alultöltik (ezek általában a kis töltési áramú, egész éjszakás "lassú" töltők) vagy túltöltik (ezek a gyorstöltők) - ez utóbbi az NiMH-cella élettartamát csökkenti.

Erről bővebben:

[link]

2020. ápr. 22. 10:51
 4/8 Szervizmérnök úr ***** válasza:

# 3

Csak ahogy a cikk is írja, azok a régi töltők a kisebb kapacitású Ni-Cd akkuk világában voltak.

A kérdésben szereplő töltő lehet egy Varta csomag része, amit a hozzávaló Ni-MH akkuval együtt forgalmaztak, feltehetően időzítős.

Csak rosszul írta a feszültséget.

2020. ápr. 22. 11:13
 5/8 anonim ***** válasza:

"Csak ahogy a cikk is írja, azok a régi töltők"

Ezért is írtam: "RÉGI, kizárólag NiCd-akkuk töltésére szánt "buta" töltővel..." - tessék értelmezni a hozzászólásom, mielőtt billentyűzetet ragad!

2020. ápr. 22. 11:23
 6/8 Szervizmérnök úr ***** válasza:
30%

A maga nemében az is elég nagy bunkóságra vall, amikor valakinek nincsenek érvei, ehelyett francia és latin szavakkal teszi itt a fejét.

Eleve, magyar felületen nem is illene, meg amúgy is, mekkora átlátszó már... Nagyon gáz.

2020. ápr. 22. 12:51
 7/8 Szervizmérnök úr ***** válasza:
62%

# 4 válaszom értelmezése annak, aki nem tudta értelmezni:

Csupán azért írtam, mert a kérdésben szerepel a 2100 mAh, mint valami töltőadat, felirat, vagy nem tudom, honnan vette.

De ha igaz, akkor nyilvánvaló, hogy ez a töltő nem a régi kiskapacitású Ni-Cd akkukhoz lett gyártva, csak erre próbáltam rámutatni.

2020. ápr. 22. 13:19
 8/8 Szervizmérnök úr ***** válasza:
62%

Közben megérkezett privát üzenetben a töltő típusa, de továbbra is tévesen írod, hogy 1,5 V-os akkut kaptál hozzá, mert ilyen nem létezik.

Ezt a töltőt pontosan a hozzávaló 1,2 V névleges feszültségű, Ni-MH akkuval forgalmazták, azaz nincs miről beszélni.

Berakod, használod, automatikusan érzékeli a töltés végét ez a típus és kész.

2020. ápr. 22. 13:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!