Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Sztereó erősítőre mélyláda?

Sztereó erősítőre mélyláda?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Van egy Grundig Fine Arts R1 erősítőm. Ez egy két csatornás sztereó erősítő, viszont szeretnék egy passzív mélyládát hozzá.

Létezik valami olyan eszköz, ami átalakítja a hangot és csak mélyeket küld a hangszóróra? Vagy windowson egy olyan program, amin be tudom állítani hogy pl a bal csatornára csak 20-200 Hz-ig(tehát ezen lennne a mélynyomó, míg a jobbra az egész hangsávot sugározza?

2020. ápr. 17. 23:02
1 2
 11/13 Szervizmérnök úr ***** válasza:
92%

Semmi jelentősége, két független végfok, közös tápegységről.

Általában, hiszen a High End kategóriában sokszor még a tápegységet is duplázzák, hogy semmi áthallás ne keletkezzen a két végfok között. De annak gyakorlatilag már nem sok értelmét látom.

Ha elképzelsz két teljesen különálló monó végfokot, annak is pont annyira számít az aszimmetrikus terhelés. Semennyire.

Közös tápegységnél inkább az van, hogy ha egyik végfokot nem terheljük, a másik kicsit még jobban is terhelhető a névlegesnél.

Persze, a végtrazisztorai attól még nem bírnak többet, de azt eleve illik kicsit túlméretezni.

Ugyanakkor a tápegység és a hűtőbordák jobban ellátnak egy végfokot, mint kettőt, ezért növekszik kicsit a terhelhetőség.

2020. ápr. 18. 15:40
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
Oké, dual-mono kialakításnál tudom, hogy teljesen lényegtelen, de azt hittem, és rengeteg helyen azt is olvastam, hogy "mezei" alsóbb kategóriás erősítőknél (ahol pld. osztoznak a végfokok a tápon, stb.) nem mindegy. Köszönöm a felvilágosítást.
2020. ápr. 18. 16:48
 13/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a hasznos válaszokat.
2020. ápr. 18. 21:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!