Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek erről a...

Mi a véleményetek erről a multiméterről? (AX-585B) Ebben az árkategóriában tudtok jobbat?

Figyelt kérdés

15.000 Ft körül szeretnék egy viszonylag sokoldalú, relatív pontos multimétert. Az AX-585B-t néztem ki.

[link]

Papíron nagyon jól néz ki, hogy mennyire megbízható azt nem tudom, sajna garancia nincs rá.

#multiméter #axiomet
2020. ápr. 11. 21:01
 1/4 Szervizmérnök úr ***** válasza:
60%

Ma már 20 dollárért is kapható olyan multiméter (AN8002 / ZT102 stb. klónok), amiben ugyanaz vagy hasonló processzor van, ami gyakorlatilag ugyanazt tudja, pontosságban is, mint a drágábbak.

Ezek jellemzője a trimmermentes konstrukció, ahol a méréshatáronkénti gyári kalibrációt EEPROM tárolja. Ennek ugyebár az a trükkje, hogy a klasszikus eszközökben egy trimmer kalibrál, ahhoz képest pedig az osztó pontosságán múlik az egyes méréshatárok pontossága. Ma már ez nem így működik egy korszerű eszközben, azaz méréshatáronként is lehet kalibrálni és hihetetlen pontos tud lenni még az olcsóbb kacat is.

Úgyhogy nem nagyon tudom, mit nem lehet megoldani egy 20 dolláros eszközzel, aminél még a kár is kisebb, ha véletlenül tönkremenne.

Igen tudom, milyen fogásokat próbáltak rajta találni egyes bloggerek, de nem mindent kell annyira komolyan venni.

2020. ápr. 11. 21:52
 2/4 A kérdező kommentje:

Szia, köszi a választ, megnéztem amit mutattál.

Egyrészt a legnagyobb kijelezhető szám 6000, szóval még csak 4 digites se, amit én mutattam az 4,5 (max szám 19999).

A pontossága pedig lényegében mindenben rosszabb.

Azért az enyém se egy fél milliós Fluke.

2020. ápr. 11. 22:48
 3/4 Szervizmérnök úr ***** válasza:
60%
Persze, ezt sejtettem, csak a gyakorlati életben ennek nincs különösebb jelentősége.
2020. ápr. 11. 22:57
 4/4 anonim válasza:

Nincs jelentősége?

Kivéve, ha hobbi projektként valamilyen mikrokontrolleres mérőeszközt szeretnél készíteni és jó lenne kalibrálni a ref. feszültséget és a mérőeszközt is, amihez elengedhetetlen egy pontosabb műszer, ha nem jutsz hozzá vagyonokba kerülő laborműszerekhez.

2021. nov. 20. 02:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!