Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Ha létre hozok egy új felhaszn...

Ha létre hozok egy új felhasználot windows 10 en akkor titkositva lesznek az adatok?

Figyelt kérdés

Tehát van itthon egy laptop csináltam rá egy külön felhasználot maganak akkor a másik felhasználó ha nem tudja a jelszomat akkor ugye sehogyse fér hozzá az adaimhoz?Mégha ki szedné a vinyot akkor se?

Csak mert felhotol elkezdve mindenen bekapcsolva hagynám az automatikus be jelentkezést.

2020. ápr. 4. 15:53
 1/5 Szervizmérnök úr ***** válasza:
100%

Az NTFS-titkosítás és az NTFS-jogosultságok két fogalom.

Önmagában egy másik fiók kreálása nem akadályoz meg senkit abban, hogy a HDD-t kiszedve, egy másik gépen rendszergazdaként átvegye a jogosultságokat (fájlok és mappák tulajdonba vétele).

Titkosításnál ez nem lehetséges, mert a rendszer "összekuszálja" az adatokat, ami a titkosítás kulcsa nélkül az életben többé nem lesz olvasható semmivel:

[link]

Ebből lehetnek gondok is, mert ha lerohad a Windows (nem bír elindulni) és nem mentetted ki a kulcsot, akkor búcsút inthetsz az adataidnak.

2020. ápr. 4. 17:48
 2/5 A kérdező kommentje:
ésha nem veszi ki a hddt-t hanem a gépbe marad akkor a másik felhasználó rendszer gazdaként se éri el az én cucaimat igaz?
2020. ápr. 4. 19:08
 3/5 Szervizmérnök úr ***** válasza:
100%
Rendszergazdaként bármit megtehet. Ezért kell korlátozni a jogait.
2020. ápr. 4. 19:29
 4/5 A kérdező kommentje:
rendszergazdaként hogyan lehet a másik felhasználo fájlait meg nézni?
2020. ápr. 4. 20:38
 5/5 Szervizmérnök úr ***** válasza:

Ahogy utaltam rá:

[link]

Vagy Take Ownership.

2020. ápr. 5. 11:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!